Verplaatsing deel waterwingebied Wierden in voorbereiding | Rijkswaterstaat

Verplaatsing deel waterwingebied Wierden in voorbereiding

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 07 november 2016- Laatste update: 07 november 2016 10:53 uur

De provincie Overijssel werkt samen met de gemeente Wierden, het waterschap Vechtstromen en Vitens aan het verplaatsen van een gedeelte van het waterwingebied bij Wierden naar een nieuwe locatie aan de Nottermorsweg. Dat is nodig om de toekomstige verbreding en verlegging van de N35 tussen Nijverdal en Wierden mogelijk te maken.

Door de verlegging van de N35 kan een deel van de drinkwaterwinlocatie aan de Nijverdalsestraat in Wierden niet meer worden gebruikt voor de winning van drinkwater. Om de drinkwatervoorziening in de regio op peil te houden, wordt een gedeelte van dit waterwingebied verplaatst naar een nieuwe locatie. Enkele bewoners hebben hiervoor gronden aan de Nottermorsweg beschikbaar gesteld aan de provincie en Vitens. Hierop worden 2 nieuwe drinkwaterputten aangelegd.

Ondergrondse leiding

Tussen de 2 locaties van het waterwingebied wordt een ondergrondse leiding gelegd. Zo kan het water van de Nottermorsweg naar de huidige locatie aan de Nijverdalsestraat worden getransporteerd. De nieuwe locatie krijgt ook een uitrit, zodat medewerkers van Vitens voor onderhoud bij de nieuwe putten kunnen.

Vergunningen

Voordat de nieuwe putten, de leiding en de uitrit worden aangelegd, moet het bestemmingsplan van Wierden worden aangepast en moeten er verschillende vergunningen en ontheffingen worden aangevraagd. Daarbij zijn meerdere overheden betrokken. Het gaat niet alleen om Rijkswaterstaat, maar ook om de provincie Overijssel, de gemeente Wierden en het waterschap Vechtstromen. De provincie Overijssel is verantwoordelijk voor de cooerdinatie van het aanvragen van al deze vergunningen en ontheffingen.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpvergunningen worden naar verwachting begin 2017 gedurende 6 weken ter inzage gelegd. In deze periode kan iedereen een zienswijze indienen op deze besluiten. Nadere informatie hierover volgt te zijner tijd via de betrokken overheden.

Meer nieuws

* Meer nieuws N35: Nijverdal-Wierden