Blauwhelmen krijgen medische cursus in Israel

in Israel / by Mike Durand / on 07/11/2016 at 15:34 / Tags: CIDI, Libanon, VN

Een groep militairen in dienst van de vredesmacht van de Verenigde Naties, beter bekend als de blauwhelmen, gaat deelnemen aan een speciale cursus op het gebied van noodhulp. De afvaardiging reist naar Israel en krijgt daar van specialisten uit het Israelische leger en toonaangevende Israelische medische professionals kennis en training op het gebied van noodhulpverlening.

De cursus is voortgekomen uit de wens van Israel en de VN om de samenwerking met elkaar te verbeteren. Israel heeft veel kennis op het gebied van het verlenen van spoedeisende hulp maar ook zijn medische teams uit Israel vaak als eerste ter plaatste in conflictgebieden of bij natuurrampen, ook wereldwijd. Zo stuurde Israel al humanitaire missies, inclusief medische teams, naar gebieden als Haiti, de Filipijnen en Nepal nadat zich hier noodlottige en grootschalige natuurrampen hadden plaatsgevonden.

Danny Danon, de Israelische vertegenwoordiger bij de VN, zei dat Israel er trots op is de leden van de VN-vredesmacht te ontvangen en geavanceerde kennis bij te brengen over de behandeling van medische spoedgevallen "in het veld" en het werken in conflict- en crisisgebieden. Danon sprak hierna de hoop uit dat de blauwhelmen "de technieken die ze leren tijdens hun bezoek aan Israel" mee zullen nemen en bepakt met deze kennis in de toekomst wereldwijd vele levens zullen redden bij de uitvoering van VN-missies.(Lees ook: De huidige missies van de VN-vredesmacht)