Geslaagde bewonersbijeenkomst Zeesluis IJmuiden | Rijkswaterstaat

Geslaagde bewonersbijeenkomst Zeesluis IJmuiden

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 07 november 2016- Laatste update: 07 november 2016 17:11 uur

Op maandag 31 oktober organiseerde Rijkswaterstaat een bewonersbijeenkomst in het Telstar Stadion. Met ruim 100 bezoekers was het een drukbezochte avond.

Daaruit bleek: de nieuwe zeesluis IJmuiden leeft en is er veel interesse vanuit de buurt. Tijdens de 2 uur durende bijeenkomst was geen wanklank te horen.

Rijkswaterstaat en OpenIJ lichtten het project toe. Rijkswaterstaat vertelde over het doel en de randvoorwaarden van de nieuwe Zeesluis. Zo moet de nieuwe grotere zeesluis ruimte bieden aan steeds groter wordende zeeschepen om de bereikbaarheid van de haven van Amsterdam verbeteren en de economie in de regio te stimuleren. Aannemersconsortium OpenIJ gaf een uitgebreide terug- en vooruitblik op de werkzaamheden: het voorbereidende onderzoek naar kabels, leidingen en explosieven is afgerond en de bouw is begonnen.

Tevreden over communicatie

Ten slotte vertelden we de aanwezigen over de uitkomsten van het tevredenheidsonderzoek dat in oktober plaatsvond. Daaruit bleek dat omwonenden over het algemeen tevreden zijn over de communicatie rondom de grote nieuwe zeesluis en de bouw ervan. Ook vindt men Rijkswaterstaat en OpenIJ goed bereikbaar voor vragen. Bewoners stellen meer informatie over de werkzaamheden, hinder en duur van de bouw op prijs.

Veelgestelde vragen

De aanwezigen grepen de gelegenheid om vragen te stellen met beide handen aan: 'Is er een uitkijkpunt om de bouwwerkzaamheden te volgen?' en 'komt er ook een informatiecentrum waar informatie over de bouw beschikbaar is?' U leest het antwoord op deze en andere veelgestelde vragen op de projectpagina van de nieuwe zeesluis IJmuiden. Ook vindt u meer informatie in de powerpointpresentatie van de informatieavond (PDF, 12,70 MB).