Valpreventie in het Belevingscentrum | Gemeente Hoorn


Valpreventie in het Belevingscentrum8-11-2016In het Belevingscentrum Lekker Blijven Wonen in Hoorn is regelmatig speciale aandacht voor het onderwerp: veiligheid. In een workshop met verpleegkundigen van Wilgaerden leert u bijvoorbeeld hoe u kunt voorkomen dat u valt.Vallen is de meest voorkomende oorzaak van letsel bij ouderen. Ongeveer één op de drie thuiswonende ouderen valt minimaal één keer per jaar. En vaak met nare gevolgen zoals opname in een ziekenhuis of zorgcentrum. Verpleegkundigen van Wilgaerden leren u in een korte workshop hoe u kunt voorkomen dat u valt. Deze workshop is op 17 november van 13.00 tot 14.00 uur in het belevingscentrum. Aanmelden kan per mail: (belevingscentrum@lekkerblijvenwonen.nl) of telefonisch bij mevrouw Nini Viëtor, 06 5151 4511.
Belevingscentrum Lekker Blijven Wonen
Tot op hoge leeftijd prettig en comfortabel in de eigen koop- of huurwoning wonen. Wie wil dat niet? In het Belevingscentrum Lekker Blijven Wonen kunt u kennismaken met allerlei praktische en slimme oplossingen die er zijn om het wonen en leven te veraangenamen en gemakkelijker en veiliger te maken. Het belevingscentrum is een winkelpand dat als woning is ingericht. U krijgt er gratis en vrijblijvend advies.
Het is een initiatief van de gemeente Hoorn in samenwerking met regionale bedrijven, zorgorganisaties en de Provincie Noord Holland. Het belevingscentrum vindt u aan het Kleine Noord 57 in Hoorn. De openingstijden zijn: donderdag tot en met zaterdag van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Print