84% tevreden over kwaliteit WMO-ondersteuning


84% tevreden over kwaliteit WMO-ondersteuningDe meerderheid van de Arnhemse cliënten met een individuele WMO-voorziening is tevreden over de kwaliteit van de ondersteuning: 84% vindt deze goed.
De Wmo 2015 verplicht gemeenten jaarlijks een onderzoek uit te voeren naar ervaringen van cliënten die gebruik maken van een maatwerkvoorziening. De gemeente Arnhem heeft dit onderzoek in juni 2016 laten uitvoeren door het onderzoeksbureau I&O Research. Voor dit onderzoek zijn ruim 900 cliënten met een individuele Wmo-voorziening uitgenodigd. De uitkomsten van het onderzoek zijn verwerkt in een factsheet (pdf 182 kB).

 

Effectiviteit ondersteuning

Er is gevraagd naar het contact met het sociale wijkteam, de kwaliteit van de ondersteuning en de effectiviteit van de ondersteuning. Op deze thema's is een ruime meerderheid van de Arnhemse cliënten positief. Hierin kan Arnhem zich meten met vergelijkbare gemeenten als Haarlem, Breda, Nijmegen, Enschede en Groningen.

 

Scores

Op de vraag 'Ik wist waar ik moest zijn met mijn hulpvraag' (65% mee eens) scoort Arnhem iets lager dan een aantal van de genoemde steden. Daarnaast blijkt dat 30% van de Arnhemse cliënten die gebruik maken van een maatwerkvoorziening, wist dat zij gebruik kon maken van een onafhankelijke cliëntondersteuner. Dit bleek ook uit het door ons eerder uitgevoerde inwonerservaringsonderzoek naar de dienstverlening van de sociale wijkteams. Dit percentage is vergelijkbaar met de situatie in steden als Breda en Nijmegen. Enschede scoort op dit onderwerp lager en in Haarlem zijn de inwoners hiervan beter op de hoogte.
Laatst gewijzigd: 08 november 2016
Uitgelicht