Brug over Baakse Beek Vorden op 8 november geplaatst

Brug over Baakse Beek Vorden op 8 november geplaatst

Op 8 november om 10.00 uur plaatsen we de nieuwe brug over de Baakse Beek in Vorden. Dit doen we samen met omwonenden en leden van de klankbordgroep, die nauw betrokken zijn bij de plannen voor de herinrichting van de Baakse Beek. Als persrelatie bent u van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. De brug vormt de verbinding van de wijk Vorden zuid naar het centrum toe.

Rode loper

Naast de aanleg van de brug kleden we de ‘Rode Loper’ naar het centrum toe groener aan door het aanbrengen van beplanting langs de winkelpanden. Ook leggen we nieuwe fiets/voetpaden aan.

Werkzaamheden Baakse Beek

Half oktober zijn we gestart met de eerste werkzaamheden voor de herinrichting van de oevers van de Baakse Beek in Vorden. Eind november zijn deze werkzaamheden afgerond. Het overige werk staat gepland voor het voorjaar van 2017. De beek meer zichtbaar en beleefbaar maken voor inwoners en toeristen is het belangrijkste doel van de herinrichting. Er komt onder meer een wandelroute van ‘kasteel naar kasteel’ en de beek krijgt een doorwaadbare plaats. Verder neemt de gemeente de aanleg van de infiltratievoorziening langs de beek voor haar rekening.

Het plan voor de herinrichting van de oevers van de Baakse Beek is een samenwerking tussen Waterschap Rijn en IJssel, Natuurmonumenten, Geldersch Landschap, provincie, inwoners en gemeente.

Hengelo (Gld), 2 november 2016