Vernieuwing paden Prinsentuin

26 okt 2016

Een deel van de wandelpaden in de Prinsentuin wordt binnenkort vernieuwd.

Afsluiting zuidelijke toegangswegen

Daarmee wordt begin november begonnen en uiterlijk 29 november is de klus geklaard. Het betekent dat de meest gebruikte zuidelijke toegangswegen tot de Prinsentuin tijdelijk zijn afgesloten. De toegangswegen aan de oost- en westzijde blijven normaal geopend. Het park blijft tijdens de werkzaamheden dus met enige beperkingen geopend voor publiek.

Paden

De huidige, in 2004 aangebrachte verharding voldoet al langer niet meer. Bij te nat weer wordt de bedekking week en ‘kleverig’, bij te droog weer ontstaat stofvorming. In beide gevallen wordt overlast ervaren door de bezoekers van het park en De Koperen Tuin. Om deze problemen op te lossen wordt de huidige halfverharding vervangen door een asfalt onderlaag, afgewerkt  met een bij de Prinsentuin passende slijtlaag.

In de 1e fase voorziet de aannemer ruim 2.000 vierkante meter wandelpad van een nieuwe toplaag. Zie bijgevoegde kaart om welke wandelpaden het gaat. Een deel van deze paden wordt mogelijk ingericht als proeftuin voor verschillende verhardingsmaterialen voor fase 2.

De overlast wordt waar mogelijk tot een minimum beperkt. Vanaf eind november kan er weer in de  Prinsentuin worden gewandeld op paden die het rijksmonument eer aandoen.

Contact

Wilt u een afspraak maken dan kunt u dit zelf digitaal regelen. Dan weet u zeker dat u op dat tijdstip geholpen wordt en hoeft u niet in de rij te staan.

Afspraak maken

WhatsApp 06-4336 5223