Markt Update A16 Rotterdam | Rijkswaterstaat

Markt Update A16 Rotterdam

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 08 november 2016- Laatste update: 08 november 2016 14:42 uur

Op 4 november vond de Markt Update plaats rondom de aanbesteding van de A16 Rotterdam. Deze bijeenkomst, georganiseerd voor geinteresseerde marktpartijen, waaronder aannemers en financiers, werd gehouden op Rotterdam The Hague Airport en trok ongeveer 150 bezoekers.

De dag had als doel marktpartijen te informeren over de aanbesteding van de realisatie van de A16. Ook was er ruimte voor een meer informele kennismaking tussen Rijkswaterstaat en de potentiele opdrachtnemer. Op 28 november start de aanbesteding A16 Rotterdam; dan wordt de aankondiging gepubliceerd op TenderNed.

Doelen en resultaten realisatie A16

Wat houdt het project A16 Rotterdam: nieuwe rijksweg tussen A13 en A16 precies in? Wat zijn de doelen en ambities van het project? En met welke stakeholders heeft het project te maken? Projectdirecteur Jan Slager vertelde de aanwezigen er alles over. Vervolgens ging contractmanager Stefan van der Voorn in op de belangrijkste succesfactoren van het project tijdens en na de aanbesteding. Ook vertelde hij over hoe de aanbesteding eruit ziet en wat de risico's en aandachtspunten zijn bij de realisatie van de weg.

DBFM-contract

De realisatie van de A16 Rotterdam gebeurt via een zogenoemd DBFM-contract. Dat staat voor 'Design, Build, Finance and Maintain'. Dat betekent dat de aannemer die uiteindelijk wordt geselecteerd om de A16 Rotterdam aan te leggen dit van begin tot eind moet doen, inclusief onderhoud voor de komende 20 jaar aan de weg. Natuurlijk in nauwe samenwerking met Rijkswaterstaat.

'De markt is klaar voor ons'

De Markt Update werd onder andere georganiseerd door Sander Dekens, betrokken als adviseur inkoop en contracten bij Rijkswaterstaat Grote Projecten en Onderhoud. 'Ik kijk terug op een succesvolle bijeenkomst', vertelt Sander. 'De mensen die we wilden bereiken waren er en we hadden goede gesprekken. Stefan van der Voorn vult aan: 'Ik heb het gevoel dat de markt klaar is voor ons. Ik verwacht dat toch zeker 3 partijen zich voor onze aanbesteding gaan inschrijven.