Stem op nominaties Erfgoedprijs


Stem op nominaties ErfgoedprijsThema: beste erfgoedinitiatief van WeertDe gemeente Weert reikt dit jaar de Weerter Erfgoedprijs uit voor de ‘Beste erfgoedinitiatief van Weert’. Hiervoor zijn negen nominaties ingeleverd. Tot en met zondag 11 december 2016 kan iedereen op de nominaties stemmen op deze pagina. Belangrijk hierbij is de onderbouwing. Daarmee is een theaterbon te winnen. De Erfgoedprijs en de winnaar van de theaterbon worden op vrijdag 16 december 2016 bekend gemaakt.
Dit jaar wordt de Erfgoedprijs uitgereikt in het brede veld van cultureel erfgoed. Dit zijn herinneringen van onze geschiedenis in allerlei vormen, zoals archief- en museumstukken, archeologische vondsten, cultuurlandschappen en monumenten. Het uitreiken van deze prijs brengt aandacht en waardering met zich mee. Het doel is mensen aan het denken te zetten over het belang van ons erfgoed voor onze leefomgeving.
Keuze uit 9 nominaties
Er zijn negen nominaties waaruit u een keuze kunt maken. Op www.weert.nl/erfgoedprijs staat een toelichting per initiatief. Nominaties Erfgoedprijs:

Aldenborgh;
Bakhuis Stramproy;
Fatima Huis;
Heyerkapel;
Natuur;
Romeinse beekbrug;
Stramproyerheide;
Vier jaargetijden;
Wapenschild Weert.

Stem op de beste erfgoedinitiatief
Iedereen kan tot en met zondag 11 december 2016 stemmen op de ingezonden nominaties. Dit doet u online op deze pagina. Op papier stemmen mag ook. Geef uw stem door aan de service- en informatiebalie in het stadhuis of stuur deze (zonder postzegel) naar Gemeente Weert, Antwoordnummer 1200, 6000 VB Weert onder vermelding van Erfgoedprijs.
Winnaars
Het erfgoedinitiatief met de meeste stemmen wint de Erfgoedprijs. Deze winnaar krijgt volop ruimte op de Facebookpagina 'Erfgoed in Weert'.
Onder de stemmers wordt een persoon met de beste argumentatie beloond. Diegene krijgt een theaterbon.
De winnaars worden op vrijdag 16 december 2016 bekend gemaakt.
Erfgoed
Wist u dat Weert ruim 250 rijks- en gemeentelijke monumenten en 13 beschermde stads- en dorpsgebieden rijk is? Een overzicht hiervan vindt u op www.erfgoedhuisweert.nl/Monumenten-Weert.
Foto: Mariakapel van de Lichtenberg, winnaar Erfgoedprijs 2015Geplaatst: 11-11-2016