Provincie gaat culturele instellingen Midden- en Noord-Limburg...


Provincie gaat culturele instellingen Midden- en Noord-Limburg professionaliserenSuccesvol pleidooi wethouder GabriëlsWethouder Geert Gabriëls heeft bij de provincie gepleit voor beter verdeling van provinciale gelden voor cultuur en culturele instellingen. De wethouder concludeerde dat die gelden vooral terecht komen in het zuiden van Limburg. Instellingen uit Midden-Limburg ontbreken nagenoeg in het huidige voorstel voor verdeling. De provincie heeft dit besproken. CDA-gedeputeerde Ger Koopmans heeft het voorstel omarmd. Hij heeft toegezegd dat de provincie samen met de instellingen en de gemeenten Venray, Venlo, Roermond en Weert de voorwaarden gaat scheppen om daar verandering in aan te brengen.
De provincie trekt geld uit voor het opstellen van zo’n plan van aanpak met als doel dat over twee of vier jaar meer instellingen een serieuze kans maken op structurele subsidie van de provincie.
Betere cultuur voor meer inwoners
Wethouder Gabriëls: ”Cultuurgelden moeten beter verdeeld worden over de verschillende gebieden die Limburg rijk is. Zo kunnen ook meer Weerter inwoners in de toekomst profiteren van meer verschillende cultuuruitingen.”De wethouder concludeerde dat het voor nieuwe cultuurinstellingen op dit moment ook erg moeilijk is om "er tussen te komen". Als wethouder Cultuur van de gemeente Weert zou hij dit graag anders zien. Gabriëls: "Ik ben blij dat de provincie de Weerter constatering deelt en zie dit als een positieve ontwikkeling."Geplaatst: 11-11-2016