Mannen aangehouden voor handel en bezit zwaar vuurwerk


Mannen aangehouden voor handel en bezit zwaar vuurwerk

Laatste update:
11-11-2016 | 16:19

Wateringen - Politieagenten hielden donderdag 10 november, rond 15.00 uur, op de Naaldwijkseweg twee mannen aan voor de handel en het bezit van zwaar vuurwerk.

Twee agenten houden man in gebouw aan Twee agenten houden man in gebouw aan

Agenten zagen op internet dat zwaar vuurwerk, zogenaamde Cobra's 6, te koop werden aangeboden. Het onderzoek dat agenten vervolgens instelden, leidde naar twee mannen van 18 en 19 jaar, beiden afkomstig uit Wateringen. Agenten hielden de verdachten op de Naaldwijkseweg aan. Tijdens de
aanhouding gingen de mannen er vandoor, maar ze konden na een korte achtervolging alsnog worden ingerekend. In een opslagbox in Wateringen troffen agenten 150 Cobra's aan. De politie nam het vuurwerk in beslag. De verdachten worden maandag 14 november voorgeleid voor de rechter-commissaris.

Het gevaar van illegaal vuurwerk

Illegaal vuurwerk is, in handen van particulieren, levensgevaarlijk en heeft vaker geleid tot ernstige brandschade en vele ongelukken met slachtoffers die ledematen zijn verloren en oog- of gehoorschade hebben opgelopen, waaronder jonge kinderen. Het vervoer van het vuurwerk over de weg en de
opslag ervan in woningen creeert bovendien grote veiligheidsrisico`s voor anderen.
Illegaal vuurwerk is nog steeds een groot veiligheidsprobleem. De inspanningen van de politie, de Inspectie Leefomgeving en Transport ( ILenT) en het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie, om de handel in illegaal vuurwerk te bestrijden, worden daarom onverminderd voortgezet.
Niet alleen het verkopen van illegaal vuurwerk is strafbaar, ook particulieren die (online) illegaal vuurwerk kopen zijn strafbaar. Op de handel maar ook op het bezit ervan staat een maximale gevangenisstraf van 6 jaar.

Meld illegaal vuurwerk

Illegaal vuurwerk levert gevaar op voor u en uw omgeving. Weet of vermoedt u dat ergens illegaal vuurwerk is opgeslagen of wordt verhandeld? Meld dit bij de politie via 0900-8844.
Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.