Symposium: Een web van erfgoeddata | Koninklijke Bibliotheek

Koninklijke Bibliotheek

Symposium: Een web van erfgoeddata

26 oktober 2016 - Op 12 november organiseert de Koninklijke Bibliotheek samen met het Netwerk Digitaal Erfgoed een symposium over het web van erfgoedata. Dit symposium vindt plaats tijdens de 24-uurs hackathon (Hack-a-LOD) .

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van linked data voor erfgoedinstellingen, bibliotheken en het bedrijfsleven? Of nog beter gezegd: hoe komen we gezamenlijk tot een web van erfgoeddata? Bent u nieuwsgierig hoe een hackathon eruit ziet in een voormalige gevangenis? En wilt u weten waar tijdens de hackathon aan gewerkt is?

De Vrije Wolf

Deze vragen worden beantwoord tijdens het symposium. Sprekers met verschillende achtergronden delen hun ervaringen, visie en wensen m.b.t. linked data. Terwijl de programmeurs de laatste uren doorbrengen in hun cel, begint om 10 uur het symposium. Aan het einde van het symposium presenteren de teams die deelnemen aan de Hack-a-LOD de resultaten van hun werk en wordt de winnaar bekend gemaakt van het open track.

De sprekers

Lily Knibbeler (directeur KB)

Computerwetenschapper Herbert van de Sompel (visiting professor DANS),

Acteur en fotograaf Thom Hoffman (werkt al enige tijd aan het project ´Kromo Blanda-perspectieven op Nederlands-Indië´ waarmee hij verschillende collecties over Nederlands-Indië aan elkaar wil koppelen)

Computerwetenschapper Wouter Beek (ontwikkelaar van de LOD Laundromat: het grootste applicatieplatform voor Linked Open Data)

Praktisch

Het programma vindt plaats van 10.00 tot 14.00 uur in de Kerkzaal van voormalig gevangeniscomplex De Vrije Wolf in Utrecht. Na afloop kunt u deelnemen aan een rondleiding krijgt u een uniek inkijkje in de geschiedenis van deze voormalige gevangenis .

Dankzij partners CLICKNL Cultural Heritage & CLARIAH kunt u dit symposium, inclusief lunch en rondleiding door De Vrije Wolf, kosteloos bijwonen.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via het volgende formulier.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie en het volledige programma op: hackalod.com/side-event