Verkeershinder in nacht van 12 op 13 november op A4 ter hoogte van Knooppunt Badhoevedorp | Rijkswaterstaat

Verkeershinder in nacht van 12 op 13 november op A4 ter hoogte van Knooppunt Badhoevedorp

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 10 november 2016- Laatste update: 10 november 2016 17:49 uur

Voor de bouw van de nieuwe A9 bij Badhoevedorp brengt Rijkswaterstaat portalen aan over de A4, vlak voor knooppunt Badhoevedorp. Alleen verkeer op de A4 vanuit Amsterdam in de richting van Schiphol krijgt hiermee te maken.

LuchtfotoA9

Voor deze werkzaamheden wordt het verkeer tijdelijk over de parallelbaan geleid. Bovendien zijn er die nacht vier verkeersstops. ProRail voert tegelijkertijd werkzaamheden uit aan de Schiphol-spoorlijn die tussen de rijbanen van de A4 ligt.

Verkeershinder en verkeersstops A4 bij knooppunt Badhoevedorp

In de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 november is de A4 bij knooppunt Badhoevedorp in de richting van Schiphol deels afgesloten. Het verkeer wordt via de parallelbaan geleid. Op die parallelbaan vinden tussen 03:00 uur en 06:00 uur 4 verkeersstops plaats van ieder maximaal 15 minuten, maar waarschijnlijk korter.

Geen treinverkeer

In hetzelfde weekend verricht ProRail werkzaamheden aan het spoor. De werkzaamheden starten in de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 november. Op maandag 14 november om 5.00 uur wordt het treinverkeer weer hervat. Dit betekent dat er in het weekend geen treinverkeer is tussen Schiphol en Amsterdam Sloterdijk/Duivendrecht-Diemen Zuid/ Amsterdam Bijlmer Arena.

Onlangs is het spoorviaduct over de A4 afgerond; daarvan hebben we timelaps gemaakt.

Omlegging A9 Badhoevedorp

De A9 tussen knooppunt Raasdorp en knooppunt Badhoevedorp loopt vanaf 2018 niet meer dwars door Badhoevedorp, maar komt ten zuiden om het dorp heen te liggen. Met de omlegging van de A9 zorgen Rijkswaterstaat en de regionale overheden voor een verbetering van de ruimtelijke kwaliteit en leefbaarheid in Badhoevedorp en een betere doorstroming op de A9 waardoor Schiphol en de regio Amsterdam beter bereikbaar worden.

Rijkswaterstaat is opdrachtgever van de omlegging A9 Badhoevedorp. Het ontwerp van de omlegging is ontwikkeld met en medegefinancierd door provincie Noord-Holland, gemeente Haarlemmermeer, gemeente Amsterdam, Stadsregio Amsterdam en Schiphol Group. Aannemer Combinatie BadhoeverBogen voert de werkzaamheden uit. Meer informatie is te vinden op de projectpagina.