Stadsbussen maken vanaf 13 november gebruik van nieuw busstation Leeuwarden

10 nov 2016

De stadsbussen in Leeuwarden maken met ingang van zondag 13 november gebruik van de nieuwe bushaltes op het busstation. De streekbussen vertrekken nog van de huidige locatie: het tijdelijke busstation. Het volledige nieuwe busstation wordt zondag 11 december in gebruik genomen. Dan gaat ook de nieuwe dienstregeling van Arriva en NS in. Busstation

Begin november werd het beton voor de nieuwe bushaltes gestort en werd het hoogste punt bereikt van het nieuwe chauffeursgebouw. De luifelswerden ook  geïnstalleerd waaronder de reizigers straks droog kunnen wachten op de bus. Het nieuwe busstation is ingericht als zogenoemd visgraatmodel, zodat de busmaatschappij het flexibeler kan gebruiken. Alle bussen staan naast elkaar, waardoor de reiziger in één oogopslag kan zien waar welke bus staat. Het werk is nog niet klaar. De openbare ruimte wordt verder ingericht en tot de nieuwe busbuffer klaar is, maken de chauffeurs nog gebruik van de tijdelijke busbuffer. Het nieuwe busstation wordt in 2017 voorzien van veel groen.

Herinrichting

De herinrichting van de rest van het stationsgebied gaat ondertussen door. De damwanden voor de uitbreiding van de ondergrondse fietsenstalling staan op hun plek en midden november start de aannemer met het boren van funderingspalen. Het nieuwe voetpad langs de Zuidersingel is bijna klaar, de herinrichting van de Lange Markstraat vordert gestaag en de aannemer is begonnen met het graafwerk voor de mistfontein van de Spaanse kunstenaar Jaume Plensa.

Meer informatie

De herinrichting van het stationsgebied is een project van Leeuwarden Vrij-Baan samen met NS en ProRail. Meer informatie staat op www.vrij-baan.nl/stationsgebied. Daar kunnen bezoekers de werkzaamheden volgen via de webcam, een virtuele tour bekijken van de toekomstige situatie en vragen stellen of meldingen indienen over de werkzaamheden Contact

Wilt u een afspraak maken dan kunt u dit zelf digitaal regelen. Dan weet u zeker dat u op dat tijdstip geholpen wordt en hoeft u niet in de rij te staan.