Politie ontmantelt amfetaminelab


Politie ontmantelt amfetaminelab

Laatste update:
14-11-2016 | 16:40

Laren - De politie heeft maandagochtend 14 november een amfetaminelab ontmanteld dat gevestigd was in een afgelegen boerderij en bijbehorende schuur aan de Rossweg in Laren (Gld). Er zijn nog geen aanhoudingen verricht, de politie onderzoekt wie er verantwoordelijk was of waren voor het lab.

Forensisch onderzoek drugslab Forensisch onderzoek drugslab

Bij de politie was informatie gekomen dat er mogelijk een drugslab zou zijn op dit adres. Hierop heeft de politie een onderzoek ingesteld en vandaag een instap gedaan in de boerderij. Er werd ter plekke niemand aangetroffen en er werden op dat moment geen drugs geproduceerd. Alle spullen die
gebruikt worden bij productie van amfetamine (tonnen, ketels, etc.) stonden er wel en zijn in beslag genomen door de politie en afgevoerd.

Ontmantelen

Experts van het LFO (Landelijke Faciliteit Ontmantelen) van de politie hebben ter plekke geholpen om het lab te ontmantelen. Dit omdat bij ontmanteling van een dergelijk lab sprake is van risico's voor mens en milieu. Ook kan eenduidige gegevensverzameling bij de ontmanteling van
productieplaatsen een belangrijke bijdrage leveren aan de opsporing. Meer weten over wat te doen als u vermoedt dat ergens in uw omgeving sprake is van een drugslab? Lees hier verder.



2016529664