Aartsbisdom Utrecht naar Rome in Heilig Jaar

Aartsbisdom Utrecht naar Rome in Heilig Jaar 30-3-2016

Bedevaart van 14-19 november met Nederlandse Dag

Paus Franciscus nodigt gelovigen wereldwijd uit om tijdens het Heilig Jaar van de Barmhartigheid naar Rome te pelgrimeren. Vanuit Nederland reizen diverse katholieke organisaties, bisdommen en parochies dit najaar naar de Eeuwige Stad. Kardinaal Eijk: "Het Aartsbisdom Utrecht zal natuurlijk niet ontbreken."

Beschrijving

Kardinaal Eijk nodigt de gelovigen in het aartsbisdom van harte uit om aan deze bijzondere bedevaart naar Rome deel te nemen om een volledige aflaat te ontvangen. "Dit is mogelijk door het vieren van de Eucharistie, te biechten en het passeren van de Heilige Deuren in Rome, waardoor het terugkeren in Gods huis tot uitdrukking wordt gebracht. Met vele andere Nederlanders vieren we op 15 november daar de `Nederlandse Dag'. Hopelijk kan paus Franciscus die dag de hoofdcelebrant zijn van de Eucharistieviering in de Sint Pieter, in concelebratie met Nederlandse bisschoppen en priesters. Het verzoek daartoe heb ik namens de Nederlandse bisschoppen aan de Heilige Vader gericht. We hopen dat hij dit zal aannemen."

Bedevaartprogramma

Rector Patrick Kuipers van het Ariensinstituut is hoofdaalmoezenier van de `Utrechtse' bedevaart naar Rome. De deelnemers ontmoeten paus Franciscus bij de algemene audientie, maken een wandeling in het teken van barmhartigheid door de boeiende en gezellige wijk Trastevere en bezoeken de andere basilieken en hoogtepunten van Rome. De bedevaart wordt afgesloten met een zendingsviering in de Sint-Jan van Lateranen, de kathedrale kerk van het bisdom Rome met daarin de zetel van de bisschop van Rome, de paus. Uiteraard is er genoeg vrije tijd om zelf de stad te verkennen.

Programma Nederlandse Dag

Deze dag begint met een gezamenlijke Eucharistieviering in de Sint-Pieter, waarin Nederlandse bisschoppen zullen voorgaan en waarbij paus Franciscus hopelijk zal aansluiten. Na de gezamenlijke lunch wandelen de pelgrims langs onder andere de Engelenburcht, het Piazza Navona en het Pantheon naar de basiliek Santa Maria Maggiore waar de dag wordt afgesloten met een Vespers. "Deze dag zal vooral in het teken staan van vreugde en verbondenheid. Iedereen mag zich daarbij welkom voelen. Het belooft daarom een unieke ervaring te worden," aldus de VNB.

14 t/m 19 november 2016, prijs: EUR 839 (toeslag eenpersoonskamer EUR 150).