Resultaten campagneweek `Geef autokrakers geen kans'


Resultaten campagneweek `Geef autokrakers geen kans'

Laatste update:
15-11-2016 | 15:43

Alphen aan den Rijn - Nog steeds worden dagelijks auto's opengebroken. De meeste auto-inbrekers hebben geen bepaalde auto op het oog, maar kijken om zich heen of ze voor hen aantrekkelijke auto's zien. In de week van 7 tot en met 11 november hielden agenten van de eenheid Den Haag, samen met
gemeentelijke handhavers en buurtpreventieteams korte, confronterende preventieacties om autobezitters te attenderen op hun gedrag zodat zij minder kans lopen slachtoffer te worden.

In het kader van de campagneweek `Geef autokrakers geen kans!' besteedden collega's van het team Alphen aan den Rijn tijdens de surveillance extra aandacht aan niet afgesloten auto's. In Alphen aan den Rijn-west en noord, Hazerswoude, Benthuizen en Boskoop controleerden zij of geparkeerde
auto's goed afgesloten waren. Van de ongeveer 1250 voertuigen bleken er 29 niet afgesloten. In de voertuigen is een flyer met preventietips achtergelaten.

Via Social Media en Burgernet vroeg het team ook extra aandacht voor preventieve maatregelen door te berichten over de acties en het geven van preventietips. Op wisselende plaatsen in Alphen aan den Rijn stond een tekstkar met preventietips.

In deze week reed er ook een surveillancevoertuig met apparatuur voor nummerplaatherkenning. Een bij de politie bekende bestuurder werd uitgebreid gecontroleerd en er kon een persoon worden aangehouden die stond gesignaleerd.

Dat er nog alle reden is om dit soort acties te houden bleek in de week voorafgaande aan de campagneweek toen bij verschillende acties drie auto-inbrekers op heterdaad werden aangehouden en een aantal verdachte personen kon worden gecontroleerd.

De inzet van de politie heeft resultaat, want ten opzichte van dezelfde weken vorig jaar is er minder in auto's ingebroken.