A73: afsluiting verzorgingsplaats Hondsiep (richting Nijmegen) door werkzaamheden; 15-16 november | Rijkswaterstaat

A73: afsluiting verzorgingsplaats Hondsiep (richting Nijmegen) door werkzaamheden; 15-16 november

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 10 november 2016- Laatste update: 10 november 2016 16:01 uur

Rijkswaterstaat gaat werkzaamheden uitvoeren aan de afrit van verzorgingsplaats Hondsiep aan de A73 in de richting van Nijmegen. De werkzaamheden vinden plaats van dinsdag 15 november 20.00 uur tot woensdag 16 november 06.00 uur.

Hierdoor is de verzorgingsplaats Hondsiep afgesloten voor al het verkeer. Tegelijkertijd is het Shell tankstation gelegen aan verzorgingsplaats Hondsiep onbereikbaar. Gebruikers van de verzorgingsplaats wordt gevraagd uit te wijken naar andere verzorgingsplaatsen in de buurt, zoals de Romeinse Put (A73) of Varakker (A15).

Afsluitingen dinsdag 15 november 20.00 uur tot woensdag 16 november 06.00 uur

* Verzorgingsplaats Hondsiep langs de A73 richting Nijmegen

* Tankstation Shell gelegen aan de verzorgingsplaats Hondsiep langs de A73 richting Nijmegen

Verkeersmaatregelen

Gele borden geven ter plaatse informatie over de werkzaamheden en verkeersmaatregelen.

Weersgevoelige werkzaamheden

Onderhoudswerkzaamheden zijn weersgevoelig. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden mogelijk geen doorgang vinden en worden ze opnieuw ingepland.

Regulier onderhoud

Deze onderhoudswerkzaamheden vallen onder het Variabel Onderhoudscontract 2016 dat Rijkswaterstaat laat uitvoeren. Het betreft regulier onderhoud dat wegennet, viaducten, bruggen en tunnels periodiek nodig hebben, zoals asfaltering, vervangen van voegovergangen en onderhoud aan de vangrail. Met als doel een vlotte en veilige doorstroming voor de weggebruiker.

Wegwerkzaamheden: veiligheid voorop

Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en onze weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. Zo beveiligen we locaties waar werkzaamheden plaatsvinden of een incident is geweest. Dit doen we bijvoorbeeld met een rood kruis boven de weg en een gele pick-up schuin op de weg. Of met de inzet van een botsabsorber die bij een eventuele aanrijding de klap opvangt. Ook u kunt als weggebruiker een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers en uzelf: volg de aanwijzingen en respecteer de snelheidslimiet.

Meer informatie

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Kijk op de pagina Geplande wegwerkzaamheden. U kunt ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).