Angle, de combinatie achter de verbreding A27/A1 | Rijkswaterstaat

3Angle, de combinatie achter de verbreding A27/A1

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 15 november 2016- Laatste update: 15 november 2016 10:54 uur

3Angle is de aannemerscombinatie die de komende jaren de verbreding van de A27 en A1 tussen Utrecht-Noord en de afslag Bunschoten uitvoert. Het bouwconsortium 3Angle bestaat uit Heijmans, 3i Infrastructure en Fluor.

Ceciel van Loenhout (links) en Saskia van Broekhoven (rechts) zijn de omgevingscooerdinatoren van 3Angle.

De bedrijven die 3Angle vormen, hebben veel kennis en ervaring op het gebied van wegenbouw en verkeer. Zo werken ze - met een vierde partij - samen bij de verbreding van de A9 Schiphol-Amsterdam-Almere. Het uitvoerende werk wordt de komende jaren vooral door mensen van Heijmans en Fluor uitgevoerd. 3I Infrastructure speelt vooral een rol bij de financiering van het project. Heijmans heeft onlangs de A12 tussen Veenendaal en het knooppunt Grijsoord verbreed.

Ambitie

Hier zijn veel maatregelen voor de natuur en de omgeving genomen. Ook bij de A27/A1 besteedt de aannemerscombinatie veel aandacht aan de omgeving (vooral geluid) en de natuurwaarden. Daarnaast houdt de aannemer rekening met de verkeersdeelnemers. Ook die moeten tevreden zijn. Daarover kunt u in de komende nieuwsbrieven meer lezen.

Vrijheid binnen grenzen

De aannemer heeft de vrijheid binnen bepaalde voorwaarden het werk uit te voeren. Het is een ingewikkeld project waarbij veel deskundigheid nodig is. Zo moet rekening worden gehouden met heel veel zaken zoals de ondergrond, de natuur, de omgeving, bestemmingsplannen, recreatievoorzieningen, het landschap en kabels en leidingen. Maar ook bodemvondsten zoals explosieven en vervuiling en niet in de laatste plaats het verkeer en de omwonenden. Het gaat ook niet alleen om het verbreden van de weg, de aannemer moet binnen 2 jaar ruim 20 zogeheten kunstwerken vernieuwen en/of verbreden. Dat zijn vooral viaducten, maar ook de brug over de Eem is een uitdaging.

Omgevingscooerdinatoren

De afgelopen weken heeft de aannemerscombinatie uitgebreid kennis gemaakt met belangrijke partijen in het gebied. Met de provincie Utrecht, enkele gemeenten en met het Goois Natuurreservaat hebben inmiddels speciale startbijeenkomsten plaatsgevonden. Ook heeft de aannemer al contact gehad met een aantal omwonenden, dat direct naast de weg woont. Om voor de omwonenden een vast aanspreekpunt te hebben, heeft de aannemer 2 omgevingscooerdinatoren aangesteld. Voor het deel van het traject van de A27 van Utrecht tot en met Hollandsche Rading is dat Ceciel van Loenhout. En voor het overige deel van het traject is dat Saskia van Broekhoven. Ze zijn beiden bereikbaar op het omgevingsmailadres van 3Angle. Met vragen en klachten kan men 3Angle via het telefoonnummer 06-10961729 gedurende kantooruren bereiken.

Meer nieuws

* Meer nieuws A27/A1: aanpassing aansluiting Utrecht-Noord - knooppunt Eemnes - aansluiting Bunschoten-Spakenburg