Angle gaat A27/A1 verbreden | Rijkswaterstaat

3Angle gaat A27/A1 verbreden

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 15 november 2016- Laatste update: 15 november 2016 10:53 uur

Aannemerscombinatie 3Angle gaat de A27 en de A1 tussen de aansluiting Utrecht-Noord en de afslag Bunschoten-Spakenburg verbreden. Het bouwconsortium dat uit Heijmans, 3i Infrastructure en Fluor bestaat, kwam zowel qua prijs als kwaliteit als beste uit de bus bij de aanbesteding.

Wouter van der Bijl, namens 3Angle (links), en Directeur-Generaal van Rijkswaterstaat Jan Hendrik Dronkers tekenen het contract voor de verbreding en het onderhoud van de A27/A1.

Op 7 september hebben Rijkswaterstaat en bouwconsortium 3Angle het contract voor de wegverbreding van de A27/A1 tussen Utrecht-Noord via knooppunt Eemnes en de afslag Bunschoten-Spakenburg ondertekend. Bij de selectie van de aannemer heeft Rijkswaterstaat vooral gelet op het beperken van de hinder voor de weggebruiker, het rekening houden met omgeving, natuur en duurzaamheid. 3Angle is verantwoordelijk voor het ontwerpen, bouwen, financieren en het voor 25 jaar onderhouden van het project.

Project

Het project A27/A1 omvat het verbreden van de A1 tussen Eemnes en de aansluiting Bunschoten-Spakenburg van 2x2 rijstroken naar 2x4 rijstroken, de verbreding van de A27 van Utrecht Noord tot knooppunt Eemnes van 2x2 rijstroken naar 2x3 rijstroken en een spitsstrook tussen Utrecht-Noord en Bilthoven. Het gaat om een traject van circa 23,5 km. Ook worden de aansluitingen Hilversum en Bilthoven aangepast. Naast de realisatie van de wegverbreding is de aannemer 25 jaar verantwoordelijk voor het onderhoud van de wegen.

Directeur-Generaal van Rijkswaterstaat Jan Hendrik Dronkers: 'Ik ben verheugd dat we dit project gaan uitvoeren met een consortium van ervaren en betrokken marktpartijen. Samen zetten we een belangrijke, volgende stap in het bereikbaar houden van Midden-Nederland en we beperken de hinder voor de weggebruiker en de omgeving met slimme, praktische oplossingen.'

Cruciaal belang

De beide rijkswegen zijn van cruciaal belang voor de regio en voor het verkeer dat van en naar de Randstad gaat. Rijkswaterstaat bereidt ook de aangrenzende projecten A27/A12 Ring Utrecht en A28/A1 Knooppunt Hoevelaken voor, zodat op termijn de hele doorstroming rondom Utrecht verbetert. Nieuws over deze twee projecten, vindt u door op de links te klikken.

Meer informatie

Meer informatie over het project is te vinden op:

* Projectpagina A27/A1: aanpassing aansluiting Utrecht-Noord - knooppunt Eemnes - aansluiting Bunschoten-Spakenburg

* Het e-mailadres van het project

* De landelijke informatielijn: 0800-8002 (maandag t/m vrijdag: 7.00-20.00 uur en op zaterdag, zondag en feestdagen: 10.00-18.30 uur)

Ontvangt u de nieuwsbrief via iemand anders en wilt u ook een rechtstreeks abonnement? Abonneer u dan gratis via de website van de Rijksoverheid.

Rijkswaterstaat gebruikt naast nieuwbrieven, social media, en borden en tekstkarren langs de weg ook de website Goed op weg om de weggebruikers te informeren over de te verwachten overlast en afsluitingen. Daarover informeren Rijkswaterstaat en de aannemer de omwonenden en de weggebruikers uiteraard tijdig.

Meer nieuws

* Meer nieuws A27/A1: aanpassing aansluiting Utrecht-Noord - knooppunt Eemnes - aansluiting Bunschoten-Spakenburg