Sharjah verwelkomt 2,31 miljoen bezoekers van 60 nationaliteiten op een van `s werelds top boekenbeurzen

SHARJAH, Verenigde Arabische Emiraten-(BUSINESS WIRE)- Sharjah, het op twee na grootste emiraat in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en in internationale kringen bekend staand als de culturele en artistieke hoofdstad van het Midden-Oosten en Noord-Afrika, heeft 2,31 miljoen bezoekers verwelkomd op de 35e editie van een van `s werelds top boekenbeurzen: de Sharjah International Book Fair (SIBF) 2016.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht:http://www.businesswire.com/news/home/20161114006393/nl/

Visitors during the 35th Sharjah International Book Fair 2016 (Photo: Business Wire)Visitors during the 35th Sharjah International Book Fair 2016 (Photo: Business Wire)

De 35 ^e editie van de 11-daagse beurs, die van begin tot einde openstond voor het algemene publiek, is het beste jaar voor de SIBF gebleken tot op heden. De SIBF, met een wereldwijd publiek van boekbedrijfprofessionals uit de VS en China en alles daartussenin, heeft dit jaar alle vorige records verbroken door de deelname van 1681 uitgevers en 1,5 miljoen titels uit meer dan 60 landen.

'In overeenstemming met de visie en richtlijnen van Zijne Hoogheid Sheikh Dr. Sultan bin Muhammad Al Qasimi, de heerser van Sharjah - VAE, hebben we Sharjah gevestigd als een vooraanstaand centrum van literatuur en cultuur, en als kritisch ontmoetingspunt voor de oosterse en westerse beschaving,' aldus de voorzitter van de Sharjah Book Authority (SBA), Ahmed Al Ameri, die zwoer de Sharjah International Book Fair in slechts een paar jaar naar de top te brengen.

In de loop der jaren heeft de SIBF zich gevestigd als een belangrijk evenement voor de aan- en verkoop van auteurs- en aanverwante rechten (herdrukrechten voor buitenlandse edities, paperbackrechten). Daarnaast is de beurs een professionele ontmoetingsplaats geworden voor uitgevers, rechtenmanagers, boekverkopers, agenten, auteurs, vertalers, uitgeverijtechnologie-experts en mediaprofessionals. Het SIBF Professional Programme heeft gezorgd voor een reeks primeurs en heeft geschiedenis gemaakt met 1239 mogelijke overeenkomsten die besproken worden tussen uitgevers en rechtenprofessionals.

#SIBF16, de officiele hashtag van de beurs, heeft cumulatief meer dan 1 miljard impressies ontvangen in het Engels en het Arabisch tijdens de eerste vijf dagen van de beurs, en is een enorme trend op Facebook, Twitter, Instagram en Snapchat.

Sharjah heeft het voortouw genomen bij de culturele groei en ontwikkeling van de Arabische wereld sinds de onafhankelijkheid van het land. Na een bescheiden start in 1982 met minder dan 10 uitgevers is de SIBF exponentieel gegroeid en bestaat het plan om de beurs volgend jaar te verhuizen naar een nieuwe locatie van 60.000 vierkante meter.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Bekijk het oorspronkelijke bericht op businesswire.com:http://www.businesswire.com/news/home/20161114006393/nl/

Contacts

National Network Communications

Fadia Daouk, tel.: +971 52 617 2111

E-mail: (f.daouk@nncpr.com)