Insight Media brengt een technische whitepaper uit over quantum dot technologie

NORWALK, Conn.-(BUSINESS WIRE)- Insight Media heeft vandaag de uitgave van een nieuwe whitepaper bekend gemaakt die ingaat op de wetenschap achter quantum dot-technologie met betrekking tot beeldschermen. Chris Chinnock van Insight Media schreef de whitepaper, Quantum Dots zullen beeldschermproducten naar een nieuw niveau brengen, waarin een aantal onderwerpen worden behandeld van brede gamma kleurenopties en High Dynamic Range (HDR) tot de fijne kneepjes van quantum dot-technologie.

De whitepaper biedt een overzicht van drie technieken, die doorgaans worden gebruikt om een beeldscherm met een breed kleurgamma (wide color gamut - WCG) te maken: OLED, LCD en quantum dot.

Bij OLED TV, bijvoorbeeld, kan het meeste van het volledige DCI-P3 kleurgamma worden gemaakt met lage helderheidsniveaus, maar beinvloeden de beperkingen in de piekuitstoot en helderheid de capaciteiten voor renderen van kleur van het beeldscherm. Hierdoor lijken beelden fletser met een hogere helderheid en minder kleurvolume. De implementatie van microcavity structuren in OLED levert meer verzadigde kleuren en een groter kleurenbereik. Nadeel van deze toepassing is een verminderde inkijkhoek van het beeldscherm.

De 27 pagina's tellende whitepaper duikt diep in de techniek achter elke type beeldscherm en benoemt hun unieke sterke en zwakke punten.

Onderwerpen die door de whitepaper worden behandeld zijn: (alternatief is om het inhoudsopgaveplaatje hieronder te gebruiken)

* Brede kleurgamma mogelijkheden

* OLED-schermen

* Stralingsstructuur

* Microcavity structuur

* Pixelarchitectuur

* LCD-schermen

* Schermarchitectuur

* Dimmogelijkheden

* WCG door Phosphor-Enhanced Led's

* WCG door Adjusting Color Filtering

* Quantum dot-beeldschermen

* Quantum dot-technologie

* Quantum dot-film

* Quantum dot-buis

* On-chip LED-apparaten met quantum dots

* Elektrisch aangestuurde quantum dots

* Conclusie

"Quantum dots zijn fantastische materialen met mogelijkheden die we nu pas beginnen te ontdekken", geeft Chris Chinnock, directeur en oprichter van Insight Media, aan. "Deze whitepaper beschrijft de prachtige mogelijkheden die quantum dots te bieden hebben voor beeldschermen, vooral als schermen meer kleurenmogelijkheden krijgen om het brede BT.2020 kleurgamma te halen. Maar ze kunnen ook in andere toepassingen worden gebruikt, van zonnecellen tot verlichting en bio-imaging, dus dit is echt een techniek om in de gaten te houden."

Quantum dot-technologie doet nu zijn werk in een aantal LCD-schermen, waarbij het een WCG levert dat groter kan zijn dan die van OLED-schermen en andere LCD-technieken. Wanneer ze worden gekoppeld aan HDR bieden quantum dot-schermen een van de beste beeldprestaties op de markt.

Ga om de volledige whitepaper Quantum Dots zullen beeldschermproducten naar een nieuw niveau brengen te downloaden, naar: Insight Media.

Over Insight Media

Insight Media is een adviesbureau gericht op de laatste technologie in beelden en schermen voor de omroep- en filmwereld, bioscopen, professionele AV, consumentenelektronica en beeldschermmarkt. Lees meer op www.insightmedia.info.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Bekijk het oorspronkelijke bericht op businesswire.com: www.businesswire.com/news/home/20161115005930/nl/

Contacts

Insight Media

Chris Chinnock, 203-831-8464

(Chris@insightmedia.info)