Invadco neemt risico's van faillissementscrediteuren over


AMSTERDAM, 20161115 -- Investeerder Invadco vangt binnenkort aan met de koop van vorderingen in Nederlandse retail faillissementen. Invadco overweegt vorderingen op te kopen op failliete ondernemingen als V&D, Halfords en Unlimited Sports Group teneinde liquiditeit te verschaffen aan leveranciers die de dupe zijn geworden van het faillissement van de bekende (winkel)ketens. Banken zijn hier vaak niet toe bereid. Door gebruik te maken van de dienst van Invadco kunnen de faillissementscrediteuren verder met hun kernactiviteit en een streep zetten door hun uitstaande vordering.

Invadco biedt crediteuren van failliete ondernemingen de gelegenheid hun vordering over te dragen tegen onmiddellijke betaling van een overeengekomen koopprijs. De koopprijs is gebaseerd op de risico's in het faillissement en de verwachte tijdsduur van het faillissement. Invadco verschaft directe liquiditeit en zekerheid aan crediteuren.

Door overdracht van de vordering aan Invadco gaan de risico's van het faillissement over op Invadco. De oorspronkelijke crediteur loopt geen risico meer. Invadco speculeert er op binnen een redelijke termijn meer van de curator uitgekeerd te krijgen dan de koopprijs die zij heeft betaald aan de oorspronkelijke crediteur; Invadco maakt dan winst. Indien uiteindelijk minder dan de koopprijs wordt uitgekeerd, is het verlies voor rekening van Invadco.

Ook bij andere bekende Nederlandse faillissementen overweegt Invadco de schuldeisers toegevoegde waarde te bieden. Invadco doet zaken met financiële instellingen, gemeenten en multinationals. Maar ook advocatenkantoren en curatoren behoren tot haar klantenkring. Invadco, www.invadco.com, is een onafhankelijke investeerder die vooral bekend en actief is (geweest) in grote Nederlandse faillissementen als Fokker, KPNQwest en DSB.