Herinrichting en nieuwe wagens woonwagencentrum Bobeldijkerweg...


Herinrichting en nieuwe wagens woonwagencentrum Bobeldijkerweg16-11-2016De gemeente start met de herinrichting van de openbare ruimte op het woonwagencentrum aan de Bobeldijkerweg. Daarnaast worden de brandgevoelige situaties die zijn ontstaan met een aantal woonwagens snel opgelost. Intermaris zal de bouw van huurwoningen op de uitbreiding aan de Zomervaart realiseren voor de huishoudens die op de wachtlijst staan.Objecten verwijderen door onveilige situatie
Op 24 mei 2016 is de gemeenteraad akkoord gegaan met de realisatie van vier huurwoonwagens door de gemeente. Dit in verband met het verbeteren van de brandveiligheid op het bestaande deel van het woonwagencentrum. Dit besluit is genomen vooruitlopend op de realisatie van de verdere uitbreiding van het woonwagencentrum aan de Zomervaart. Er is een onveilige situatie rondom de standplaatsen van een aantal woonwagens. Hierdoor is de situatie brandgevoelig. Een situatie die de gemeente graag wil veranderen. Er is nu samen met de bewoners en Intermaris een oplossing voor de huurwoonwagens gevonden. De gemeente zal twee nieuwe woonwagens aanschaffen en verplaatsen. De opdracht voor de bouw zal nog dit jaar worden verstrekt.
Intermaris neemt zowel de investering in de standplaats als de huurovereenkomst voor deze nieuwe huurwoonwagens over. Intermaris neemt de bouw en de verhuur van de huurwoningen voor haar rekening voor die bewoners die moeten verhuizen en voor de huishoudens van de wachtlijst.
Huurwoonwagens Zomervaart
Met de bewoners die op een wachtlijst staan voor een huurwoning op de uitbreiding aan de Zomervaart voeren de gemeente en Intermaris gesprekken. Er worden binnenkort informatiebijeenkomsten georganiseerd voor die bewoners. Intermaris neemt ook de bouw en de verhuur van de huurwoningen voor haar rekening voor die bewoners die moeten verhuizen en voor de huishoudens van de wachtlijst.
Herinrichting openbare ruimte
Op het bestaande gedeelte van het woonwagencentrum zal de gemeente ook de openbare inrichting aanpakken. Het riool wordt vernieuwd, de wegen en de woonomgeving worden gemoderniseerd en er komen nieuwe parkeerplaatsen. Er zijn in de loop van de tijd in de groenstroken en op standplaatsen illegale bouwwerken, zoals bijgebouwen, neergezet door de bewoners. Door het opnieuw inrichten van standplaatsen en de openbare ruimte, moeten de illegale bouwwerken gesloopt. Nu de herinrichting gaat beginnen moeten de eigenaren deze bouwwerken verwijderen. De gemeente is bereid om hiervoor een sloopkostenvergoeding beschikbaar te stellen voor bijvoorbeeld het afvoeren van het afval. De gemeente wil graag voortgang in het proces houden en hoopt daarom dat ze snel met de herinrichting van start kan.
 

Print