Europese actie in Amsterdam: meer banen voor jongeren

Persbericht Amsterdam, 15-11-2016

Europese actie in Amsterdam: meer banen voor jongeren

Jongeren en politici door heel Europa op de bres voor meer werk

Het gaat weer goed met werkgelegenheid in Nederland, maar nog niet voor iedereen. Jongeren zijn nog steeds vaker werkloos dan gemiddeld. Jongeren verdienen een toekomst, goed onderwijs en goed werk. De PvdA, de Jonge Socialisten en de Partij van de Europese Sociaaldemocraten (PES) zetten zich daar voor in, maar dat gaat niet vanzelf!

Woensdag is de European Youth Plan Action Day. In heel Europa gaan jongeren de straat op om te pleiten voor meer banen voor jongeren, opleidingen die aansluiten op je werk en een fatsoenlijk loon en arbeidsvoorwaarden. Dat kan als het Europese fonds tegen jeugdwerkloosheid verruimd wordt. Daar roepen de PvdA, de JS en de PES samen toe op.

Woensdagochtend 16 november verzamelen de Nederlandse deelnemers aan de actie om 08:45 uur op het dak van NEMO Science Museum in Amsterdam. Om 09:00 uur geeft minister van sociale zaken Lodewijk Asscher een korte toespraak en om wordt een groepsfoto gemaakt. Door heel Europa wordt op dezelfde wijze deze foto gemaakt en samengevoegd tot een grote groepsfoto.

Om 09:30 loopt het gezelschap naar Amsterdam Centraal, waarbij flyers worden uitgedeeld aan de voorbijgangers. Rond 10.00 uur is de bijeenkomst afgelopen.

Wat: European Youth Plan Action Day

Waar: NEMO Science Museum in Amsterdam, Centraal Station Amsterdam

Wanneer: Woensdagochtend 16 november, 8.45 uur