Twee mannen na ruzie met vuurwapen achtervolgd en aangehouden


Twee mannen na ruzie met vuurwapen achtervolgd en aangehouden

Laatste update:
17-11-2016 | 15:19

Amsterdam Zuidoost - Na een achtervolging op de A2 tussen zijn twee mannen in de leeftijd van 23 en 25 jaar in Breukelen aangehouden. Zij waren weggereden na een ruzie in Amsterdam Zuidoost, waarbij een wapen was getoond.

Rond 13.45 uur kwam bij de meldkamer een melding binnen van een ruzie op het Holendrechtplein. Als de politieagenten ter plaatse komen zijn de ruziende partijen weg en horen ze dat twee mannen met een auto zijn weggereden. Een van de mannen zou in het bezit zijn van een wapen.

Op de A2 ontstond een achtervolging waarbij meerdere politievoertuigen betrokken waren. De bestuurder van het gesignaleerde voertuig negeerde de stoptekens. Ter hoogte van Breukelen verliet de bewuste auto de snelweg. Op een gegeven moment gooit een van de inzittenden een vuurwapen uit de auto
en besluiten de agenten de auto klem te rijden. Hierbij is geen schade ontstaan.

De beide inzittenden zijn aangehouden en het vuurwapen is veilig gesteld. Het vuurwapen en de auto zijn in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de rollen van de aangehouden verdachten.