Gebouw ministerie van Infrastructuur en Milieu te koop

Nieuwsbericht | 17-11-2016 | 13:30

Te koop: het gebouw van het ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM) aan de Plesmanweg in Den Haag, aan de rand van Scheveningen, schuin tegenover Madurodam. Door het gebouw nu al te koop te zetten, voorkomt het Rijksvastgoedbedrijf leegstand als de IenM-ambtenaren eind 2017 verhuizen naar het centrum van Den Haag.

Plesmanweg 1-6

Het monumentale kantoorpand is voor en na de Tweede Wereldoorlog gebouwd als hoofdkantoor van de KLM. In 1987 is er nog een extra vleugel bijgekomen. De vloeroppervlakte is bijna 40.000 m2, er zijn ongeveer 400 parkeerplaatsen op eigen terrein.

Geinteresseerde partijen kunnen tot half april 2017 een bod op het gebouw doen. Dat kunnen zowel onvoorwaardelijke als voorwaardelijke biedingen zijn. Voorwaardelijke biedingen kunnen onder voorbehoud van financiering zijn, of voorwaarden stellen aan de nieuwe bestemming van het complex. Op dit moment heeft het gebouw de bestemming `kantoor', maar de gemeente Den Haag is van plan de bestemmingsmogelijkheden te veranderen. Eind dit jaar stelt de gemeente daarover een nota van uitgangspunten vast.

De overdracht van het pand aan de nieuwe eigenaar is tussen november 2017 en april 2018.