Politiecontrole 'Brom effe normaal'


Politiecontrole 'Brom effe normaal'

Laatste update:
18-11-2016 | 12:03

Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant

Tilburg - In het kader van verkeersveiligheid hield de politie donderdag een bromfietscontrole op de Spoorlaan. Dat gebeurde in het kader van het project 'Brom Effe Normaal'.

Resultaten

De controle vond plaats tussen 15.30 en 21.00 uur. Er vielen daarbij 34 processen-verbaal:

13x te hoge constructiesnelheid (=opvoeren)

5x niet tonen kentekenbewijs

5x niet tonen rijbewijs

1x rijden door voetgangersdomein

5x verkeerde plaats op de weg

2x mobiele telefoon vasthouden tijdens het rijden

1x defect achterlicht

1x gesloten verklaring

2x defecte snelheidsmeter

Wheelie

Een motorrijder maakte bij de controleplaats een wheelie, vermoedelijk om de agenten te provoceren. Een motoragent achterhaalde de man. Tegen de 22-jarige motorrijder werd proces verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd wegens verkeersgevaarlijk rijgedrag.

Brom effe normaal

De extra aandacht voor brommers en scooters maakt deel uit van het project Brom Effe Normaal, een initiatief van gemeenten, de politie, Bureau Halt en het Openbaar Ministerie. Met extra controles, het opleggen van een alternatieve werkstraf en leerstraf, gecombineerd met een goede voorlichting
wordt gestreefd naar een verkeersveiliger gedrag bij jeugdige bromfietsen. De verwachting is dat door het project leidt tot vermindering van het aantal verkeersongevallen waarbij bromfietsers betrokken zijn. Daarnaast is het terugdringen van overlast door bromfietsen ook een doelstelling.