Auto's bekrast, verdachte gehoord


Auto's bekrast, verdachte gehoord

Laatste update:
21-11-2016 | 16:11

Den Haag - De recherche heeft op woensdag 16 november een Zoetermeerder gehoord die ervan verdacht wordt afgelopen zomer een hoeveelheid auto's te hebben vernield in het werkgebied van Bureau Scheveningen.

Op zondag 24 juli werden in totaal 29 auto's, die geparkeerd stonden op de Van Boetzelaerlaan, bekrast. Het VVC-team, dat onderzoek doet naar veelvoorkomende criminaliteit, startte een onderzoek naar de vernielingen. De recherche vroeg eind september aandacht voor de zaak in het regionale
opsporingsprogramma Team West. In de uitzending van disndag 20 september werden beelden getoond van drie verdachten i.v.m. het bekrassen van meerdere voertuigen.

Eerder waren er al 18 aangiften van vernieling opgenomen, na de uitzending kwamen er nog een aantal aangiften binnen waarmee de teller op 29 kwam te staan. Ook kwamen er meerdere tips binnen. Het VVC-team Scheveningen kreeg tien tips binnen over een van de verdachten, een 18-jarige
Zoetermeerder. Hij werd afgelopen woensdag 16 november gehoord omdat hij verdacht wordt van deze vernielingen. Naar de rol van de twee andere twee personen wordt nog onderzoek gedaan.