Minister-president Rutte leidt economische missie naar Indonesie

Nieuwsbericht | 01-09-2016 | 12:38

Minister-president Rutte brengt van 21 tot en met 23 november 2016 een bezoek aan Indonesie. Ook de ministers Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking), Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) en staatssecretaris Dijksma (Infrastructuur en Milieu) reizen mee. Een delegatie van het Nederlandse bedrijfsleven zal hen hierbij vergezellen. De verdere verdieping van de politieke en economische banden tussen Nederland en Indonesie staan centraal tijdens het bezoek. De minister-president zal onder meer een ontmoeting hebben met de Indonesische president Joko Widodo.

Indonesie is de grootste economie van Zuidoost-Azie. Nederland is voor Indonesie de belangrijkste Europese exportbestemming en een grote Europese investeerder. De handel tussen beide landen bedroeg in 2015 circa 3,2 miljard euro.

De missie richt zich in de eerste plaats op bedrijven en kennisinstellingen uit de sectoren/ thema's: water & maritiem, klimaat & afvalmanagement, life sciences & health, en tuinbouw & uitgangsmaterialen.