Knooppunt Beekbergen (A50/A1) gedeeltelijk 1 nacht afgesloten | Rijkswaterstaat

Knooppunt Beekbergen (A50/A1) gedeeltelijk 1 nacht afgesloten

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 15 november 2016- Laatste update: 15 november 2016 16:04 uur

Op maandag 21 november is de verbindingsweg van Amersfoort naar Zwolle in het knooppunt Beekbergen van 21.00 tot 05.00 uur afgesloten. Het verkeer van Amersfoort naar Zwolle wordt dan omgeleid via afslag Voorst (21) en de N345. De verwachte extra reistijd bedraagt 5 minuten.

Snelheidsbeperking Beekbergen_1280x640

Vanaf dinsdag 22 november starten namelijk werkzaamheden langs de oostelijke parallelbaan van de A50 in het knooppunt Beekbergen.

Verbindingsweg en parallelbaan A50 zijn 1 nacht afgesloten

In de nacht van maandag 21 november van 21.00 tot 05.00 uur is de parallelbaan van de A50 in noordelijke richting in het knooppunt Beekbergen afgesloten. Verkeer van Amersfoort naar Zwolle wordt met borden langs de weg omgeleid via de N345. In deze nacht plaatst Heijmans op de parallelbaan van de A50 een afzetting en brengt belijning aan voor in- en uitvoegend werkverkeer. Aan deze zijde van de weg hoogt Heijmans de grond op voor de nieuwe verbindingsweg tussen Deventer en Arnhem.

Snelheidsbeperkingen in knooppunt Beekbergen

Omdat de verkeerssituatie tijdelijk wijzigt, geldt vanaf dinsdag 22 november op de parallelbaan een snelheidsbeperking van 70 km/h. Weggebruikers van Amersfoort naar Zwolle kunnen hiervan enige hinder ondervinden.

Aanpassingen knooppunt Beekbergen

In het knooppunt Beekbergen wordt de verbindingslus van Deventer naar Arnhem vervangen door een nieuwe verbindingsweg met viaduct. Tussen de aansluiting Apeldoorn-Zuid en knooppunt Beekbergen wordt aan beide zijden van de A1 een extra rijstrook gemaakt. Met deze maatregelen wordt meer ruimte gecreeerd voor in- en uitvoegend verkeer, waardoor veiligheid en doorstroming verbeteren. Het werk aan dit gedeelte van de A1 is eind 2017 klaar.

Uitbreiding A1 Oost

De verbreding van de A1 tussen Apeldoorn-Zuid en knooppunt Beekbergen en de aanpassingen van knooppunt Beekbergen zorgen voor een goede doorstroming en een betere bereikbaarheid van het gebied. Naast de aanpassingen op dit traject werkt Rijkswaterstaat samen met de provincies Gelderland, Overijssel en de Regio Stedendriehoek aan een meer structurele verbetering van de bereikbaarheid van deze regio. Tussen 2018 en 2028 wordt de A1 tussen Apeldoorn en knooppunt Azelo in 2 etappes verbreed.