The Climate Corporation neemt VitalFields over en breidt digitale landbouwinnovatie voor boeren uit naar Europa

SAN FRANCISCO en TALLINN, Estland-(BUSINESS WIRE)- Vandaag maakte The Climate Corporation, een dochteronderneming van Monsanto Company, de overname bekend van VitalFields, een Europese aanbieder van managementsoftware voor landbouwbedrijven, gevestigd in Tallinn, Estland. Het team van VitalFields gaat The Climate Corporation versterken bij de ontwikkeling en levering van toonaangevende digitale technologieen voor boeren overal ter wereld.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: www.businesswire.com/news/home/20161121005627/nl/

Mike Stern, Chief Executive Officer, The Climate Corporation (Photo: Business Wire)Mike Stern, Chief Executive Officer, The Climate Corporation (Photo: Business Wire)

VitalFields is opgericht in 2011 en de software is verkrijgbaar in zeven Europese landen. VitalFields biedt een gebruiksvriendelijke tool waarmee boeren hun activiteiten op het land kunnen plannen, beheren en analyseren. Zo kunnen alle gewasproductiemiddelen bijvoorbeeld eenvoudig worden gemonitord en gerapporteerd om naleving van de EU-milieunormen te bewaken.

'Onze visie bij Climate is om een centraal digitaal landbouwplatform te bieden met de hulpmiddelen die boeren nodig hebben om hun bedrijfsvoering te kunnen optimaliseren,' zegt Mike Stern, CEO van The Climate Corporation. 'VitalFields heeft zich ontwikkeld tot een succesvolle onderneming in meerdere Europese landen, en we zien in hun digitale tools een goede aanvulling op de mogelijkheden die ons Climate Fieldview(TM)-platform biedt. Deze overname is Climate's eerste stap op de Europese markt, en we verheugen ons erop om met VitalFields samen te werken aan de uitbreiding en verbetering van hun huidige tools, en om landbouwers te helpen de opbrengst van elke hectare te maximaliseren.'

De tools van VitalFields zullen in Europa verkocht blijven worden. Climate wil de gebruikersbasis van VitalFields uitbreiden en Europese boeren helpen waardevolle gegevens over hun land te verzamelen en met behulp van akkerinformatie de productiviteit te vergroten.

'We delen de visie van The Climate Corporation om een digitaal landbouwplatform te bieden voor boeren overal ter wereld,' aldus Martin Rand, CEO en medeoprichter van VitalFields. 'We verheugen ons erop de verkrijgbaarheid van de door ons ontwikkelde tools te kunnen uitbreiden, zodat meer landbouwers in Europa nog beter kunnen ervaren welke bijdrage digitale tools kunnen leveren aan een efficientere en duurzamere bedrijfsvoering.'

Monsanto Growth Ventures (MGV), de venture-capitaltak van Monsanto Company, zag ook voor deze overname al potentieel in het opkomende bedrijf en investeerde al vroeg in VitalFields. Het bedrijf werd toegevoegd aan het MGV- portfolio, dat een breed scala van onafhankelijke ondernemingen op het gebied van de belangrijkste aspecten van landbouwproductiviteit bevat.

Met de krachtigste datascience-engine en het meest uitgebreide veldonderzoeknetwerk in de landbouwsector biedt het toonaangevende Climate FieldView-platform van The Climate Corporation boeren op het bedrijf toegesneden gegevens en analyses, zodat ze met vertrouwen op basis van deze informatie beslissingen kunnen nemen met betrekking tot de maximalisatie van opbrengstpotentieel, efficientieverbetering en risicobeheersing. Het Climate FieldView-platform is in 2015 officieel van start gegaan en wordt nu gebruikt op ruim 38 miljoen hectare in de Verenigde Staten en Brazilie. Meer dan 100.000 boeren in de VS maken gebruik van de digitale tools van Climate. Climate FieldView is snel, binnen twee groeiseizoenen, het uitgebreidst verbonden platform geworden in de sector, en het blijft uitbreiden naar andere delen van de wereld, zoals onlangs Canada en Brazilie.

De voorwaarden van de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt. Het team van VitalFields blijft actief in Europa.

Meer informatie over The Climate Corporation en het Climate FieldView-platform is te vinden op www.climate.com.

Over Climate Corporation

The Climate Corporation, een dochteronderneming van Monsanto Company, wil landbouwers overal ter wereld helpen hun productiviteit duurzaam te verhogen met behulp van digitale tools. Het geintegreerde digitale landbouwplatform Climate FieldView(TM) biedt boeren een complete suite met aan elkaar gekoppelde digitale tools. Het platform combineert naadloze akkergegevensverzameling, geavanceerde agronomische modellering en lokale weermonitoring in eenvoudige mobiele en weboplossingen. Met het Climate FieldView-platform krijgen boeren een beter inzicht in hun akkers en kunnen ze beter geinformeerde beslissingen nemen voor het optimaliseren van oogsten, maximaliseren van de efficientie en verminderen van risico's. Voor meer informatie: www.climate.com, of volg ons bedrijf op Twitter: @climatecorp.

Over Monsanto Company

Monsanto stelt zich ten doel om een breed scala van oplossingen te leveren om te helpen onze groeiende wereldbevolking te voeden. We produceren zaden voor fruit, groenten en belangrijke gewassen - zoals mais, sojabonen en katoen - die boeren aan betere oogsten helpen en tegelijkertijd zorgen voor een efficienter gebruik van water en andere belangrijke hulpbronnen. We zoeken naar duurzame oplossingen voor de gezondheid van de bodem, helpen boeren om gebruik te maken van informatie om landbouwpraktijken te verbeteren en om natuurlijke hulpbronnen in stand te houden, en we leveren gewasbeschermingsmiddelen om schade door ongedierte en ziekten te minimaliseren. Via programma's en samenwerkingsverbanden werken we onder meer samen met boeren, onderzoekers, non-profitorganisaties en universiteiten om enkele van de grootste uitdagingen van de wereld aan te pakken. Ga voor meer informatie over Monsanto, onze doelstellingen en onze ruim 20.000 toegewijde medewerkers naar: discover.monsanto.com en monsanto.com. Volg ons bedrijf op Twitter(R): www.twitter.com/MonsantoCo, op ons bedrijfsblog Beyond the Rows(R): monsantoblog.com of abonneer u op onze RSS-feed met nieuwsberichten.

Over VitalFields

WeatherMe OUe, handelend onder de naam VitalFields, is een bedrijf voor digitale landbouwtoepassingen. Het biedt landbouwbedrijven een gebruiksvriendelijk managementsysteem, waarmee ze hun activiteiten op het land kunnen plannen, beheren en analyseren. Zo kunnen bijvoorbeeld alle gewasproductiemiddelen eenvoudig worden gemonitord en gerapporteerd om naleving van de EU-milieunormen te bewaken. VitalFields is in 2011 opgericht en is gevestigd in Tallinn in Estland. Het systeem is verkrijgbaar in zeven Europese landen: Oostenrijk, Estland, Duitsland, Polen, Roemenie, Zwitserland en Oekraine. Meer informatie is te vinden op www.vitalfields.com.

Bekijk het oorspronkelijke bericht op businesswire.com: www.businesswire.com/news/home/20161121005627/nl/

Contacts

Voor meer informatie:

Climate Corporation

Chelsea Shepherd

(chelsea.shepherd@climate.com)

(314) 258-0438