Man aangehouden na woningoverval, politie zoekt getuigen


Man aangehouden na woningoverval, politie zoekt getuigen

Laatste update:
22-11-2016 | 10:56

Vlaardingen - De politie in Vlaardingen zoekt getuigen van een overal op een woning aan de Van Oldenbarneveldtstraat die op 14 november plaatsvond. Een man werd aangehouden, de politie zoekt nog een tweede dader.

Detailfoto van een zwaailicht Detailfoto van een zwaailicht

Op die maandagmiddag rond 17.15 uur klopte een onbekende man meermalen op de achterdeur van de woning. De bewoner deed in eerste instantie niet open, maar de man bleef aandringen. Toen de bewoner de deur opende om de man weg te sturen, kwam er ineens een tweede man bij. Deze tweede dader, een
kale blanke man, had een mes bij zich waarmee hij de bewoner bedreigde en hij eiste geld. De tweede man kreeg wat geld van de bewoner en verliet de woning. De eerste dader, die op de deur had geklopt, was toen al verdwenen.

Antilliaans
De politie wist snel de man met het mes aan te houden: het gaat om een 47-jarige man uit Rotterdam. De man die aanklopte, is nog zoek. Van hem is alleen bekend dat hij een Antilliaans uiterlijk had.

Bel de politie
Wie op maandagmiddag 14 november getuige van de overval is geweest, wordt gevraagd te bellen. Maar ook als u voorafgaand aan of na de overval de Antilliaans uitziende man hebt gezien, al dan niet in gezelschap van de kale blanke man, wordt u gevraagd contact met de politie te leggen. U kunt
bellen naar 0900-8844 en vragen naar de recherche in Vlaardingen. Anoniem bellen kan ook: 0800-7000.