Wijzigingsbesluit A9 Badhoevedorp ter inzage | Rijkswaterstaat

Wijzigingsbesluit A9 Badhoevedorp ter inzage

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 22 november 2016- Laatste update: 22 november 2016 13:56 uur

De minister van Infrastructuur en Milieu heeft afgelopen week het ontwerp van het Besluit tot wijziging van het tracebesluit omlegging A9 Badhoevedorp (hierna: Wijzigingsbesluit) vastgesteld. Dit Wijzigingsbesluit 2016 en de bijbehorende stukken liggen van 24 november 2016 tot en met 4 januari 2017 ter inzage. In deze periode kan iedereen een zienswijze naar voren brengen op het besluit.

2_ Kaart_artk.Wijzigingsbesluit_1280x640 Kaart traject omlegging A9 Badhoevedorp met daarop pijltjes met de wijzigingen.

Aanleiding

Op dit moment werkt Rijkswaterstaat aan de omlegging van de A9 bij Badhoevedorp. Als de omlegging klaar is, loopt de weg ten zuidwesten van Badhoevedorp en er niet meer doorheen. Bovendien wordt de capaciteit van de weg vergroot, wat de verkeersdoorstroming ten goede komt.

Tijdens het uitwerken van het Tracebesluit uit 2012, is geconstateerd dat deze op 3 punten moet worden aangepast. Deze wijzigingen zijn doorgevoerd in het Wijzigingsbesluit. Om te kijken of de 3 wijzigingen nadelige effecten hebben op de omgeving, is er onderzoek gedaan. Samen met de onderzoeksresultaten ligt het ontwerp van het Wijzigingsbesluit vanaf 24 november ter visie. Iedereen kan in dit stadium een zienswijze indienen.

Wijzigingen

Het Wijzigingsbesluit gaat over de volgende 3 punten:

* Bij het knooppunt Badhoevedorp wordt een geluidscherm langs de noordelijke hoofdrijbaan van de A9 naar achteren verplaatst in verband met de vanuit verkeersveiligheid vereiste zichtlijnen. Het geluidscherm is 20 cm hoger dan de situatie uit 2012. Zo blijft de werking gelijk. * Om de verkeersveiligheid en de doorstroming te bevorderen, wordt een weefvak toegevoegd aan de zuidelijke hoofdrijbaan van de A9 tussen de aansluiting Badhoevedorp en het knooppunt Badhoevedorp. Het weefvak vervangt een toe- en afrit. Hierdoor is de bewegwijzering beter en neemt de kans op onverwachte rijstrookwisselingen af. * Geluidscherm 3 ten oosten van de aansluiting Badhoevedorp langs de zuidelijke rijbaan van de A9 wordt onderbroken ten behoeve van de busafrit. Deze takt af van de zuidelijke vluchtstrook van de A9 tussen de Hoofdvaart en de aansluiting Badhoevedorp en sluit aan op de Schipholweg. Het geluidscherm loopt langs de busafrit langer door zodat de werking gelijk blijft.

Stukken inzien

Het Wijzigingsbesluit en de bijbehorende stukken zijn vanaf aanstaande donderdag 24 november 2016 in te zien op de website Platform Participatie.

Verder kunt u de stukken van 24 november 2016 tot en met 4 januari 2017 tijdens de reguliere openingstijden inzien op de volgende locaties:

* Het gemeentehuis van Haarlemmermeer, Raadhuisplein 1, 2132 TZ Hoofddorp * Het Servicecentrum Noord van de gemeente Haarlemmermeer, Sloterweg 22, 1171 CR Badhoevedorp * Rijkswaterstaat West-Nederland Noord, Toekanweg 7, 2035 LC Haarlem.

Let op: in de kerstperiode kunnen de openingstijden afwijken.

Tijdens de bijeenkomst van de Dorpsraad op donderdag 24 november 2016 van 20.00 uur tot 21.30 uur is er iemand van Rijkswaterstaat aanwezig om vragen te beantwoorden over het Wijzigingsbesluit. De locatie is het Dorpshuis Badhoevedorp aan de Snelliuslaan 36, 1171 CZ Badhoevedorp.

Reageren

Wilt u een zienswijze indienen? Dat kan vanaf 24 november 2016 tot en met 4 januari 2017. Digitaal, schriftelijk en mondeling:

* Digitaal: de directie Participatie ontvangt uw zienswijze bij voorkeur digitaal via de website Platform Participatie. * Schriftelijk: u kunt uw zienswijze sturen naar het ministerie van Infrastructuur en Milieu, t.a.v. de directie Participatie, Postbus 30316, 2500 GH Den Haag o.v.v. 'A9 Badhoevedorp'. * Mondeling: u kunt tijdens kantooruren bellen naar de directie Participatie, telefoon 070 456 89 99.

Wat gebeurt er daarna?

De zienswijzen betrekt Rijkswaterstaat bij de vaststelling van het Wijzigingsbesluit 2016. In een nota van beantwoording wordt toegelicht in hoeverre de zienswijzen aanleiding geven tot wijziging ten opzichte van het ontwerp van het Wijzigingsbesluit 2016. Degenen die een zienswijze kenbaar maken, worden hierover schriftelijk geinformeerd.

Na vaststelling van het Wijzigingsbesluit 2016 kunnen belanghebbenden die een zienswijze naar voren hebben gebracht, beroep instellen. Wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze kenbaar te hebben gemaakt, kan eveneens beroep instellen.

Meer informatie

Meer informatie over de omlegging bij Badhoevedorp, vindt u op de projectpagina A9: omlegging bij Badhoevedorp.