Zeven aanhoudingen in onderzoek naar Rotterdamse drugsfamilie


Zeven aanhoudingen in onderzoek naar Rotterdamse drugsfamilie

Laatste update:
23-11-2016 | 14:29

Rotterdam - Naar aanleiding van een langlopend onderzoek heeft de politie dinsdagochtend in negen panden op Rotterdam Zuid invallen gedaan. Naast geld, drugs, auto's en diverse waardevolle goederen, nam de politie ook een vuurwapen en munitie in beslag. Zeven personen zijn aangehouden.

Dure halsketting Dure halsketting

Drugshandel en witwassen

De betrokkenen worden verdacht van drugshandel en witwassen. Zij handelden op grote schaal in soft- en harddrugs. Dinsdagochtend doorzocht een groot aantal politiemedewerkers 8 woningen in Rotterdam-Zuid en Rhoon, een coffeeshop en sigarenhandel in Rotterdam-Zuid. 7 mannen zijn gearresteerd.
Het gaat om vijf Rotterdammers ( 19, 29, 34, 34 en 53) en een 28-jarige man uit Rhoon. Zij zitten allen vast. De zevende man, een 20-jarige Rotterdammer die in de coffeeshop werkte, had een taser binnen handbereik. Ook hij werd gearresteerd, maar is inmiddels heengezonden. Naast het geld
werden er ook drugs aangetroffen in de verschillende panden. Verspreid over twee woningen vond de politie zo'n 27 kilo hennep, 14 kilo hasj, 300 voorgedraaide joints, 500 gram hard drugs en een tweede taser. In 1 woning nam de politie een vuurwapen met munitie in beslag en in een andere woning
een losse patroonhouder met patronen. Voor verder onderzoek werden 5 auto's in beslag genomen. Ook nam het opsporingsteam waardevolle sieraden en exclusieve merkhorloges in beslag. Daarnaast is de financiele administratie van de verdachten en bedrijven voor nader onderzoek meegenomen.

Tas met geld Vuurwapen

Bestuurlijke en fiscale maatregelen

De gemeente besluit na bestuurlijke rapportages of eerdergenoemde zaken van de familie kunnen worden gesloten. Ook de Belastingdienst voert nader onderzoek uit naar o.a. de financiele administratie.

Peperdure auto's

Ondermijning treedt op waar boven- en onderwereld verstrikt raken. Wij maken de veelal onzichtbare ondermijning zichtbaar en pakken deze aan. Dat doen we als overheid samen, om informatie te delen over en te kunnen reageren op zaken die niet kunnen kloppen: winkels waar jarenlang zelden een
klant binnenstapt, kapperszaken zonder stoel en jongeren in peperdure auto's. Ondermijning drukt eerlijke economie weg, vergiftigt het opvoedingsklimaat en bedreigt de maatschappelijke integriteit.

Overlast

Om de ondermijning in Rotterdam-Zuid aan te pakken, wordt er op het gebied van drugshandel, branches (vooralsnog juweliers, horeca en geldwinkels), vastgoed, financiele stromen en jeugd stevig geinvesteerd door het OM, politie, gemeente en Belastingdienst. Deze actie is opgezet in het kader
van de bestrijding van drugshandel, de overlast die dit geeft voor de directe omgeving en een familie te laten stoppen met ondermijnende activiteiten.

www.telegraaf.nl/tv/nieuws/binnenland/27090256/__Inval_bij_drugsfamilie_in_beeld__.html