Nieuw logo geeft samenwerking Westfriesland goed weer | Gemeente...


Nieuw logo geeft samenwerking Westfriesland goed weer23-11-2016Op 23 november 2016 is het nieuwe logo van de bestuurlijke samenwerking in Westfriesland gepresenteerd aan de Westfriese gemeenteraden. Naast een nieuw logo wordt ook de regiowebsite vernieuwd en kunnen ambtelijke werkgroepen effectief met elkaar samenwerken via een platform.De gemeenteraden gaven hiervoor eerder opdracht aan de zeven gemeentesecretarissen van de Westfriese gemeenten. Doel van de opdracht is om de communicatie van de regio en de groeiende samenwerkingsstructuur verder te ontwikkelen.
Groeiende samenwerking
De Westfriese gemeenten werken samen om tot de top 10 van meest aantrekkelijke regio’s in Nederland te behoren. De afgelopen jaren is de onderlinge samenwerking van de gemeenten door deze ambitie sterk toegenomen. Een van de zaken die de regio Westfriesland regelt, is bijvoorbeeld het inkopen van de zorg en het leerlingenvervoer voor alle gemeenten. Maar ook op het gebied en economische zaken en verkeer en vervoer trekken de gemeenten  samen op. De samenwerkingsstructuur en de communicatiemogelijkheden waren echter beperkt en daarom is de verbeterslag nodig. Een nieuw logo is daarin de eerste stap. Naast een nieuw logo wordt ook de regiowebsite www.westfriesegemeenten.nl vernieuwd en kunnen de ambtelijke werkgroepen effectief met elkaar samenwerken via een platform.
Nieuw logo
Het nieuwe logo vervangt het oude logo dat zichtbaar is op de regiowebsite en andere interne en externe communicatiemiddelen, zoals brieven die namens de regio worden verstuurd. Het nieuwe logo is nu toekomstbestendiger en voldoet aan de technische eisen van deze tijd.
Nieuw, maar heel Westfries
Het nieuwe logo is modern, maar heel Westfries door de kleuren blauw en geel en de welbekende leeuw die mensen kennen van de Westfriese vlag. ‘De regio heeft gekozen voor een nieuw logo met herkenbare Westfriese elementen’, aldus Jan Nieuwenburg namens de Westfriese burgemeesters die betrokken waren bij het proces. Nieuwenburg: ‘Het logo vervangt ook niet de Westfriese vlag die menig inwoner bovenin de vlaggenmast heeft gehezen, maar sluit daar juist op aan.  Het logo zegt veel over de verbinding die de gemeentebesturen in Westfriesland met elkaar hebben. We hebben namelijk een rijke traditie en willen samen sterk en krachtig optreden als regiobestuur’. 

Print