Internationale QEP onderscheiding voor fotograaf Colijn van Noort


Werkhovense fotograaf valt opnieuw in de prijzen

WERKHOVEN, 20161124 -- Fotograaf Colijn van Noort van Fotovannoort uit Werkhoven heeft op 19 november het Europese kwaliteitslabel “QEP” (Qualified European Photographer) toegekend gekregen van de Federation of European Photographers. Toekenning van de beschermde QEP titel betekent dat de fotograaf in kwestie uitblinkt in zijn vak en tot de top in Europa behoort. Eerder ontving Colijn al de titel "Zilver Master" van het Master Photographers Network, onderdeel van Dupho, de Nederlandse beroepsvereniging voor professioneel fotografen.

Internationale QEP onderscheiding voor fotograaf Colijn van NoortTweemaal per jaar hebben professionele fotografen, die zijn aangesloten bij de beroepsvereniging in hun land, de mogelijkheid op te gaan voor kwalificatie door de FEP. De kwalificaties vonden dit maal voor het eerst plaats in Nederland. Topfotografen uit 22 landen waren afgelopen weekend met hun werk verzameld in Amsterdam om in aanmerking te komen voor het felbegeerde QEP label. De beoordeling is streng: slechts een klein deel van de fotografen werd door de internationale jury uiteindelijk beloond met het felbegeerde QEP label.

De jury, bestaande uit topfotografen uit o.a. het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Portugal, Frankrijk en Italië, had weinig tijd nodig en was direct unaniem van oordeel over het werk van Colijn van Noort, dat werd beoordeeld als van het allerhoogste niveau in Europa.

Tijdens de bijeenkomst van de Bunnikse Handels- en Industriekring kreeg Colijn van Noort afgelopen woensdag het certificaat, dat bij de kwalificering hoort, officieel uitgereikt door de burgemeester van Bunnik, Hans Martijn Ostendorp.

Naast Colijn werden ook de Nederlandse fotografen Ilse Bekker (Zeddam), Ina Vrinssen (Zwolle) en Rob Pluijm (Ravenstein) beloond met de titel “QEP”. In Nederland zijn nu 20 fotografen die de titel “Qualified European Photographer”mogen voeren. Bekende fotografen zoals Henk van Kooten, Frans Lahaye , Stefan Schipper en Roy Wanders gingen Colijn voor. In heel Europa zijn er nu ca. 450 fotografen die de kwalificatie QEP hebben.

Voor Colijn van Noort, die een lastige periode achter de rug heeft in verband met een ernstige ziekte van zijn vrouw, is de erkenning door internationale vakgenoten – na eerder dit jaar al uitgeroepen te zijn als Zilver Master Photographer - een enorme beloning en stimulans om door te gaan op de ingeslagen weg en te blijven werken aan kwaliteit en service.

Over Colijn van Noort

Colijn van Noort is Zilver Master Fotograaf en eigenaar van Fotovannoort en Fotostudio Krommerijn in Werkhoven (gemeente Bunnik). Zijn specialisaties liggen op het gebied van portretfotografie, bedrijfs- en reclamefotografie. Eerder dit jaar ontving Colijn al de prijs voor “Beste Portfolio 2016” van het Master Photographers Network, onderdeel van DuPho (de beroepsvereniging van fotografen in Nederland).

Naast fotograaf is Colijn master printer en verzorgt hij bijzondere (foto)afdrukken en reproducties voor veel collega fotografen, kunstenaars, exposities, galerieën en musea in Europa. Meer informatie over Colijn en zijn werk is te vinden op www.fotovannoort.nl en facebook.com/Fotovannoort

Over de Federation of European Photographers

De Federation of European Photographers (FEP) bestaat uit de nationale beroepsverenigingen voor professioneel fotografen in Armenië, Azerbaijan, Belarus, België, Cyprus, Denemarken, Finland, Frankrijk, Georgië, Duitsland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk ,Polen, Rusland, Servië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Ukraine, Verenigd Koninkrijk en Zweden. Als hoogste instantie in de EU vertegenwoordigt de FEP meer dan 50.000 professionele fotografen in Europa.

Met een Europees kwalificatiesysteem beoogt de FEP voor opdrachtgevers inzichtelijk te maken welke Europese topfotografen uitblinken in hun vak.

Meer informatie over de Federation of European Photographers: www.europeanphotographers.eu

Over de kwalificatie “QEP”

De Federation of European Photographers kent sinds 1999 een Europees kwalificatiesysteem. De QEP (Qualified European Photographer), met ongeveer 450 gekwalificeerde fotografen in 22 landen, geldt als referentie voor professionele topfotografie in heel Europa. De toekenning van het QEP label heeft als doel fotografen die uitblinken in kwaliteit te belonen en herkenbaar te maken. Het is ontworpen als aanvulling op nationale kwaliteitslabels en bestaat uit een wereldwijd netwerk van 450 gecertificeerde experts die een bijzondere passie en talent voor professionele fotografie gemeen hebben.