Is het ondernemerschap iets voor u? | Gemeente Hoorn


Is het ondernemerschap iets voor u?24-11-2016Speciaal voor inwoners uit Hoorn zonder werk is er een gratis ondernemerstraining.Woont u in Hoorn, heeft u op dit moment geen werk, is een baan vinden lastig en overweegt u weleens: zal ik voor mezelf beginnen? Op 8 en 15 december 2016 krijgt u de kans: van 9.00 tot 12.00 uur nemen we alle aspecten van ondernemen met u door: wat gaat er veranderen als u kiest voor ondernemen? Wat komt er allemaal bij kijken? Wat betekent het voor u, als u voor uzelf zou willen beginnen? De oriëntatiebijeenkomsten zijn bedoeld voor werkzoekenden zonder uitkering en mensen met een bijstandsuitkering.
De gemeente Hoorn vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen en een eigen inkomen kan verdienen. Daarom heeft de gemeente aan Startwijzer gevraagd om ondernemerstrainingen te organiseren voor mensen die in Hoorn wonen en een baan zoeken. Samen met Startwijzer onderzoekt u of een eigen bedrijf bij u past. U doet een ondernemerstest (ben ik er geschikt voor?)  en in een persoonlijk gesprek met een ondernemerscoach brengt u uw kansen en risico’s in beeld.
Als blijkt dat het ondernemerschap bij u past, mag u aansluitend meedoen aan een ondernemerstraining. Deze is in januari en februari 2017 op de donderdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur. Opgeven voor de oriëntatiebijeenkomsten kan via www.startwijzer.info door het invullen van het online contactformulier of via (info@startwijzer.info). Bellen kan ook, op 0229 274888. Wees er snel bij. Het aantal plaatsen is beperkt.

Print