Derde ronde veiling BKR-kunst voor de voedselbank


Derde ronde veiling BKR-kunst voor de voedselbank Vanaf vandaag tot en met maandag 28 november kan weer online geboden worden op mooie kunstwerken uit de BKR-kunstcollectie van de gemeente. Ruim 400 werken komen onder de digitale hamer. De kunstwerken verdienen het om een nieuwe een nieuwe bestemming te krijgen en weer te worden. De opbrengst is ook deze keer voor de voedselbank.
De collectie bevat vooral schilderijen, maar ook een aantal beelden en andere kunstobjecten, die interessant zijn voor een breed publiek. Het is een unieke kans om kunstwerken aan te kopen van kunstenaars die destijds in Arnhem woonden en werkten. De online veiling start op donderdag 24 november en sluit op maandag 28 november. Publiek kan de kunstwerken bekijken op zaterdag 26 en zondag 27 november van 12.00 tot 17.00 uur. Deze kijkdagen vinden plaats bij Elektrum aan de Klingelbeekseweg 45 in Arnhem. De online veiling is te raadplegen via www.notarishuis-arnhem.nl. De kunstwerken starten allemaal op een startbod van 10 euro.

In juni van dit jaar werden al ruim 500 kunstwerken uit de Arnhems BKR-collectie online geveild. De opbrengst was €15.000 euro. In oktober bracht de tweede veiling €12.000 op.

De Beeldende Kunst Regeling schonk kunstenaars destijds de mogelijkheid zich volledig aan hun beroep te wijden. In ruil voor kunstwerken die zij bij de gemeente inleverden, kregen de kunstenaars een uitkering. De regeling werd in 1987 afgeschaft door toenmalig minister van cultuur Elco Brinkman. Arnhem had ongeveer 11.000 kunstwerken in bezit. Een groot deel van de kunstwerken is destijds teruggenomen door de (ervan van de) kunstenaars.
Laatst gewijzigd: 24 november 2016
Uitgelicht