Superior Essex Inc. en Furukawa Electric Co., Ltd. maken voornemen voor Europese joint venture bekend

ATLANTA en BAD AROLSEN, Duitsland en TOKIO-(BUSINESS WIRE)- Essex Magnet Wire, een divisie van Superior Essex Inc. en Furukawa Electric Co., Ltd. ("Furukawa Electric") maakten vandaag hun voornemen bekend om een joint venture op te zetten voor de levering van een nieuw type hoogspanning-wikkeldraad (winding high-voltage wire, HVW), hoofdzakelijk aan de automobielindustrie in de gehele Europese Economische Ruimte (EER).

De joint venture zal hoogspanning-wikkeldraad dat gebruikt wordt in elektrisch aangedreven motoren, generatoren en reactors voor motorvoertuigen produceren, op de markt brengen, verkopen en distribueren. Deze onderneming combineert de wereldwijde bronnen en technische expertise van Essex Magnet Wire met Furukawa Electric, d.w.z. de Europese verkoopmedewerkers en productiebedrijven van Essex Magnet Wire en de relevante technologie van Furukawa Electric, die Furukawa Electric aan de joint venture in licentie zal geven om een nieuw type hoogspanning-wikkeldraad aan automobielklanten in Europa te leveren. De joint venture, gevestigd in Bad Arolsen, Duitsland, zal actief zijn onder de naam Essex Furukawa Magnet Wire Europe. Hoewel Essex Magnet Wire hoofdaandeelhouder van de joint venture zal zijn, verwachten partijen de joint venture te exploiteren in de geest van een echt commercieel samenwerkingsverband. Verwacht wordt dat de oprichting van de joint venture in het eerste kwartaal van 2017 zal zijn afgerond, na bekrachtiging van de definitieve overeenkomsten en ontvangst van de vereiste goedkeuringen van de regelgevende instanties.

Over Essex Magnet Wire--een divisie van Superior Essex Inc.

Superior Essex Inc. fabriceert en distribueert koper en aluminium draad- en kabelproducten die alles, van klaslokalen en datacenters tot elektrische voertuigen en mobiele apparaten, van stroom voorzien en verbinden. Superior Essex heeft meer dan 85 jaar distributiemarkten bediend die verband houden met magneetdraad/wikkeldraad, communicatie en energie. De Essex Magnet Wire-divisie van het bedrijf heeft het grootste marktaandeel in Noord-Amerika en Europa en zorgt voor naadloze levering en service aan de automobiel-, industriele, energie-, commerciele en woningmarkt vanuit faciliteiten in zeven landen. Superior Essex en haar divisies zetten zich in om problemen van de klant op te lossen terwijl ze van positieve invloed zijn op onze gemeenschappen wereldwijd, om grenzen in technologie, duurzaamheid en innovatie te blijven verleggen. Ga voor meer informatie naar superioressex.com.

Over Furukawa Electric Co., Ltd.

Furukawa Electric Co., Ltd. (TSE: 5801) ging van start in 1884, toen de kopersmeltfaciliteit en koperdraadfabriek werd opgericht. Sindsdien is Furukawa Electric een pionier op het gebied van de nieuwste technologieen door diverse technologische problemen aan te pakken. Furukawa Electric heeft producten uitgebracht op een aantal gebieden, waaronder telecommunicatie, elektronica, automobielen en constructie, met de drie soorten materiaal waar het bedrijf in hun kern mee werkt, namelijk optica, kunststof en metaal. Veel van deze producten hebben de top bereikt in wereldwijd marktaandeel en al deze producten hebben een maatschappelijke bijdrage geleverd op talrijke bedrijfsgebieden. Furukawa Electric meldde een geconsolideerde omzet van 874,8 miljard yen voor het boekjaar eindigend op 31 maart 2016. Ga voor meer informatie over Furukawa Electric naar furukawaelectric.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Bekijk het oorspronkelijke bericht op businesswire.com: www.businesswire.com/news/home/20161123005743/nl/

Contacts

Superior Essex Inc.

Matt Wheeler

(matt.wheeler@spsx.com)

of

Furukaw a Electric Co., Ltd.

Shin Kato

(shin.katoh@furukawaelectric.com)