Primeur: Verkiezing beste schoolleider/bestuurder van Nederland

Op donderdag 24 november 2016 vindt voor het eerst in Nederland de uitreiking van de beste schoolleider/bestuurder in het onderwijs plaats. Deze onderscheiding wordt tegelijkertijd op de Erasmus Universiteit in Rotterdam uitreikt met de uitreiking van het beste onderwijsjaarverslag van Nederland.

De beste Schoolleider/Schoolbestuurder van Nederland

De verkiezing voor beste Schoolleider/schoolbestuurder van Nederland wordt georganiseerd door Dyade Onderwijs Executives. Directeur Frank Tromp: "Goed leiderschap maakt het verschil voor leerkrachten en leerlingen en is een basisvoorwaarde voor goed onderwijs. Het zorgt er voor dat leerkrachten optimaal in hun werk worden ondersteund, wat uiteindelijk ten goede komt aan de opleiding en ontwikkeling van kinderen en jongvolwassenen. Wij zijn van mening dat de schoolleiders en de schoolbestuurders in Nederland wel wat meer in het zonnetje gezet mogen worden. Daarom organiseren wij de verkiezing waar we de beste schoolleider en de beste schoolbestuurder van Nederland zullen kiezen en eren."

Nomineren

Leraren kunnen hun schoolleider nomineren en schoolleiders kunnen hun bestuurder nomineren. "Het aantal nominaties loopt dagelijks flink op. We hebben al enkele honderden nominaties ontvangen. Gaaf om te zien dat zoveel onderwijsmensen de moeite nemen om de leidinggevende op een voetstuk te zetten", aldus Frank Tromp.

Tot en met 16 september 2016 is het mogelijk een nominatie door te geven via www.dyade.nl -) Onderwijs Executives -) Verkiezingen.

Over Dyade

Dyade is de grootste dienstverlener in het onderwijs en ondersteunt onderwijsinstellingen met raad en daad met de financiele en personele administratie en bij de bedrijfsvoering. Hierdoor kan de schoolleiding meer aandacht geven aan de leercultuur, aan docenten, ouders, leerlingenresultaten en leermiddelen. Dit is belangrijk voor een goede school, goede docenten en goed onderwijs.

Met het werven en selecteren van leidinggevenden in het onderwijs en met het aanbieden van interim-management levert Dyade al jaren een belangrijke bijdrage aan de voorwaarden voor goed onderwijs. Deze activiteiten worden nu gebundeld in de dienstverlening van Dyade Onderwijs Executives. Dyade Onderwijs Executives is de partner in het onderwijs op het gebied van werving, selectie en interim-management.