Nieuwe zorgaanbieder huishoudelijke hulp regio Westfriesland...


Nieuwe zorgaanbieder huishoudelijke hulp regio Westfriesland25-11-2016Zorgorganisatie MIEP (Multi Inzetbaar Efficiënt Professional) neemt vanaf 1 januari 2017 de huishoudelijke hulp aan inwoners in de regio Westfriesland over van Zorgkompas. MIEP neemt de huishoudelijke hulp voor zo’n 900 inwoners in de regio over van Zorgkompas.De regio heeft ingestemd met deze overname, nadat eind oktober bekend werd dat de huidige zorgaanbieder, Zorgkompas, afzag van inschrijving voor de aanbesteding voor een nieuw contract.
Overname medewerkers en contracten
Naast het overnemen van de huidige cliënten van Zorgkompas heeft MIEP ook de intentie om de medewerkers in dienst te nemen. Hierbij is tussen MIEP en Zorgkompas de afspraak gemaakt dat MIEP alle arbeidsvoorwaardelijke afspraken, zoals contracturen en salarisschaal, van Zorgkompas overneemt. Dit betekent dat alle medewerkers hun contract houden zoals deze is bij Zorgkompas. Indien de medewerker er zelf voor kiest om niet bij MIEP te gaan werken, dan zorgt MIEP ervoor dat de cliënt een andere medewerker krijgt als huishoudelijke hulp.  ‘Wij zijn blij met deze positieve stand van zaken’, aldus Marcel Olierook namens de Westfriese zorgwethouders. ‘De cliënten van Zorgkompas krijgen kortom alleen een andere aanbieder terwijl de andere afspraken, ook voor de medewerkers, gelijk blijven.'
Informatiebrief
Zo’n 900 cliënten ontvangen van Zorgkompas een brief met meer informatie. Hierbij wordt ook vermeld dat het hen vrij staat om te wisselen van zorgaanbieder als de cliënt niet gebruik wenst te maken van de diensten van MIEP.
Aanbesteding
Eind oktober werd bekend dat zorgaanbieder Zorgkompas zich niet had ingeschreven voor de aanbesteding van huishoudelijk hulp in Westfriesland. De regio koopt sinds 2007 de huishoudelijke hulp voor inwoners uit die gemeenten gezamenlijk in. Via een aanbesteding schrijven zorgaanbieders zich in en leveren op basis van een contract voor een of meerdere jaren de afgesproken zorg. Voor de afgelopen jaren hadden Zorgkompas en de regio zo’n contract afgesloten. Dit contract loopt tot eind 2016. Vanaf 2017 zal een nieuw contract voor de komende jaren met MIEP worden afgesloten.

Print