Havensymposium 2016 op 25 november

31 oktober 2016

De Travel Clinic Havenziekenhuis & Instituut voor Tropische Ziekten organiseert op vrijdag 25 november 2016 van 9.30 -17.00 uur het jaarlijkse Havensymposium. Deze keer is het thema: `Tropen aan de Maas'. Hier komen artsen, verpleegkundigen en professionals bijeen om nieuwe kennis op te doen en bestaande kennis te delen.

Programma Havensymposium

Tijdens dit symposium passeren diverse interessante en zeer actuele onderwerpen op het gebied van reizen en gezondheid de revue. Het programma gaat van start met het onderwerp risicoperceptie & reizen. Aansluitend vertelt een deskundige vanuit het Landelijk Cooerdinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) hoe reizigersadviseurs om kunnen gaan met de afnemende infectierisico's voor reizigers. Deelnemers aan het symposium worden actief bij het programma betrokken. Zo kunnen deelnemers tijdens dit symposium reageren op de casusbespreking rondom de immuungecompromitteerde reiziger. Daarna staat luchtvervuiling & reizen op het programma en wordt de rol van influenza vaccinatie in de reizigersgeneeskunde besproken. Aan het einde van de ochtend wordt een patient geinterviewd door een internist.

Na de lunch gaat een specialist op het gebied van muggen in op de do's and dont's rondom antimuggenmaatregelen. Er wordt een update gegeven over opkomende infectieziekten en daarnaast vertelt een huisarts over haar werk met vluchtelingen in Nederland. Bij de presentatie `Reizen door Europa. Ongevaarlijk?' blijkt dat je niet ver hoeft te reizen om ziek te worden. Ook wordt er aandacht besteed aan de rabies protocollen rondom vaccinaties. Het symposium wordt traditioneel afgesloten met de inmiddels bekende interactieve kennisquiz. Wie heeft er dit keer het meest opgestoken tijdens de dag?