Tuchtrecht | Geen of onvoldoende zorg | ECLI:NL:TGZCTG:2016:358

ECLI:NL:TGZCTG:2016:358

Datum uitspraak:

24-11-2016

Datum publicatie:

25-11-2016

Zaaknummer(s):

c2016.160

Onderwerp:

Geen of onvoldoende zorg

Beroepsgroep:

Arts

----------------------

C E N T R A A L T U C H T C O L L E G E

voor de Gezondheidszorg

Beslissing in de zaak onder nummer C2016/160 van:

A., wonende te B., appellante, klaagster in eerste aanleg,

tegen

C., bedrijfsarts, destijds werkzaam te D., verweerder in beide instanties, gemachtigde: mr. V.C.A.A.V. Daniels, advocaat te Utrecht.

1. Verloop van de procedure

A. - hierna klaagster - heeft op 30 juli 2015 bij het Regionaal Tuchtcollege te Amsterdam tegen C. - hierna de bedrijfsarts - een klacht ingediend. Bij beslissing van 12 januari 2016, onder nummer 15/233, heeft dat College de klacht afgewezen, omdat klaagster niet-ontvankelijk was en de klacht bovendien in al haar onderdelen kennelijk ongegrond was. Klaagster is van die beslissing tijdig in beroep gekomen. De bedrijfsarts heeft een verweerschrift in beroep ingediend. De zaak is in beroep behandeld ter openbare terechtzitting van het Centraal Tuchtcollege van 29 september 2016, waar zijn verschenen klaagster, bijgestaan door de heer E., persoonlijk coach/begeleider en de bedrijfsarts, bijgestaan door mr. Daniels voornoemd.

2. Beoordeling van het beroep

2.1 Klaagster heeft de klacht ter zitting ingetrokken en de bedrijfsarts heeft geen voortzetting van de behandeling verzocht. Het Centraal Tuchtcollege acht geen redenen van algemeen belang aanwezig op grond waarvan de behandeling van de klacht toch dient te worden voortgezet.

2.2 Het voorgaande betekent dat de behandeling van de klacht ingevolge het bepaalde in artikel 73, lid 7, juncto artikel 65, lid 10, van de Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg dient te worden gestaakt.

3. Beslissing

Het Centraal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg:

staakt de behandeling van de klacht.

Deze beslissing is gegeven door: mr. T.L. de Vries, voorzitter, mr. E.F. Lagerwerf-Vergunst en prof. mr. J. Legemaate, leden-juristen en drs. J.A.F. Leunisse-Walboomers en

mr. drs. M.J. Kelder, leden-beroepsgenoten en mr. I. Diephuis-Timmer, secretaris, en uitgesproken ter openbare zitting van 24 november 2016.

Voorzitter w.g. Secretaris w.g.