Preventief fouilleren Dordrecht levert messen en stroomstootwapen op


Preventief fouilleren Dordrecht levert messen en stroomstootwapen op

Laatste update:
28-11-2016 | 12:44

Dordrecht - Drie messen en een stroomstootwapen zijn de oogst van een preventief fouilleren-actie, die op 24 november in Dordrecht plaatsvond. De actie vond plaats Brouwersdijk, Stationsweg, Spuiboulevard en Markettenweg. Degenen bij wie de messen werden gevonden, konden hun wapen inleveren.
De persoon die het stroomstootwapen bij zich had, mocht dat ook doen en werd ook aangehouden. In totaal werden 112 mensen gefouilleerd en 36 auto's gecontroleerd.

Agenten controleren ID op straat Agenten controleren ID op straat

Veiligheidsrisicogebieden
Preventief fouilleren mag alleen in zogenaamde Veiligheidsrisicogebieden, die zijn aangewezen door de burgemeester van Dordrecht Deze aangewezen stadsdelen betreffen gebieden waar de afgelopen jaren meerdere malen de openbare orde verstoord is geweest door de aanwezigheid en het gebruik van
wapens. Ook willen politie, gemeente en Openbaar Ministerie met de maatregelen het veiligheidsgevoel onder de bewoners en bezoekers van deze wijken een positieve impuls geven. Het aanwijzen van Veiligheidsrisicogebieden komt tot stand na nauw overleg met politie en Openbaar Ministerie.

Niet alleen weggebruikers
De politie mag tijdens een preventief fouilleeractie uiteraard ook optreden tegen andere zaken die men aantreft tijdens het fouilleren, zoals drugs. Het fouilleren beperkt zich overigens niet tot voetgan-gers, fietsers en automobilisten. Ook bezoekers in openbare (horeca)gelegenheden kunnen
gecon-troleerd worden. Kinderen worden niet gefouilleerd.