Winnaars eerste VenJ Appathon bekend

Nieuwsbericht | 28-11-2016 | 12:07

Afgelopen week vond de eerste VenJ Appathon plaats. In de Caballero Fabriek in Den Haag haalde Milvum met de App "Verhoord" de titel Best Functioneel Ontwerp in huis, was VisionsConnected Runner up en had Anycode het beste Innovatieve idee.

De winnaars van de VenJ Appathon 2016.

De Appathon `van woord naar geluid' is een wedstrijd voor app-ontwikkelaars. Doel van afgelopen vrijdag en zaterdag was de ontwikkeling van een applicatie om de agent op straat te ondersteunen bij het maken van geluidsopnamen van verklaringen van daders, getuigen en slachtoffers. Zodat deze gebruikt kunnen worden bij opsporing en vervolging.

Na de opening door minister Van der Steur kwam een groot aantal experts aan het woord, die de Appathoners een kijkje in de keuken van de politie gaven. Uit eigen ervaring vertelden wat zij tegenkomen op straat en op het water. De teams kregen uiteindelijk vijf minuten om het door hun bedachte idee te presenteren. De jury bestond uit plaatsvervangend Secretaris-Generaal en CIO ministerie van VenJ Ronald Barendse, Operationeel specialist van de politie Corry van Ballegooijen, Hoofd Operatien Eenheid Amsterdam Hanneke Ekelmans, Teamleider Kernteam Hennep Karel Hunsche en Afdelingshoofd Strategie, Beleid en Bestuur Gerard Kuijlaars.

Met de App "Verhoord" haalde Milvum de titel Best Functioneel Ontwerp in huis en daarmee een cheque van EUR 15.000,-. Deze app onderscheidt zich op op de inzet van controleerbaarheid en de inzet van een fysieke aan/uit knop. Een ander pluspunt is dat hoe meer informatie er bekend is, hoe beter het systeem gaat werken.

Runner Up werd VisionsConnected met de App `van woord naar daad'. Hun idee bestond vooral uit het bij elkaar brengen van bestaande oplossingen. De toepassing maakt het mogelijk dat de agent meer tijd heeft voor de burger, omdat hij of zij weet dat alle informatie die wordt opgenomen achteraf zorgvuldig en professioneel bewerkt kan worden.

Het meest Innovatieve Idee kwam van het team Anycode. Deze net startende app-ontwikkelaars leggen met de app `De Geluidsagent' de focus op het opnemen. Tijdens de opname wordt het geluid direct omgezet naar tekst, in elke taal. De tekst is daadwerkelijk te lezen op het scherm. Na opslag wordt geluid en tekst zonder informatieverlies opgeslagen.