Borstvergroting populairder dan fysiotherapie


OUDERKERK AAN DE AMSTEL, 20161128 -- Bezoekers van vergelijkingssite ZorgverzekeringWijzer.nl hebben voor het eerst meer belangstelling voor borstvergroting dan voor fysiotherapie. Het overstapseizoen is nog maar net begonnen maar nu al zijn er opmerkelijke verschillen zichtbaar. Daar waar voorheen fysiotherapie jaarlijks het meeste belangstelling trok is de vergoeding van borstvergroting nu het populairst.

De vergelijker heeft van 50.000 bezoekers november 2016 met november 2015 en 2014 vergeleken. In 2014 en 2015 was fysiotherapie nog het meest bezocht met respectievelijk 2,02% (2014) en 2,4% (2015). Maar in november 2016 is de vergoeding van borstvergroting met 2,1% het populairst en verdringt daarmee fysiotherapie naar de tweede plaats met een schamele 1,17%.

Er lijkt sprake van een trendbreuk. In november 2014 was er veel belangstelling voor acupunctuur, alternatieve geneeskunde,  fysiotherapie en ADHD medicijnen. Slechts 0,5% van de bezoekers keek naar borstvergroting. Dat is nu vier keer zo veel.

Wilfred Mooij van ZorgverzekeringWijzer:  “Onze bezoekers geven onmiskenbaar deze trend aan.  Steeds meer vrouwen, en ook steeds jongere, tonen belangstelling voor borstprotheses. Dat terwijl enkele recente televisieprogramma’s, waaronder Zorg.NU toch duidelijk waarschuwen voor de mogelijk nadelige gevolgen van dergelijke ingrepen op langere termijn.”

Plastische chirurgie, zonder medische noodzaak, wordt niet vergoed op de basis en aanvullende zorgverzekeringen. Ook het verwijderen van borstimplantaten wordt niet vergoed. Vanaf 2017 wordt daarentegen wel weer de medisch noodzakelijk ooglidcorrectie in de basisverzekering opgenomen.

Wilfred Mooij