Sinterklaas winkelt bij voorkeur online (en is niet zuinig!)


Lootjestrekken.nl publiceert Sinterklaasonderzoek 2016

DELFT, 20161128 -- Sinterklaas, en met hem de Nederlandse hulpsint, winkelt voor het eerst overwegend online. Dat blijkt uit het jaarlijkse Sinterklaasonderzoek, gehouden door Lootjestrekken.nl. Dit jaar geeft 52% van de Sinterklaasvierders aan hun cadeaus online te bestellen. Per persoon wordt gemiddeld €100,- besteed aan sinterklaascadeaus.

Lootjestrekken.nl doet elk jaar een representatief onderzoek naar de beleving van de feestdagen onder Nederlanders van 18 jaar en ouder. Dat Nederland in meerderheid online cadeaus inkoopt, is een primeur. Vorig jaar was dat percentage namelijk nog 47%. Arjan Kuiper van Lootjestrekken.nl geeft aan: ”Online cadeaus bestellen past in het huidige tijdsbeeld. Bij de online lootjes worden verlanglijstjes ingevuld en cadeausuggesties gegeven, dat maakt het online bestellen nog makkelijker. Met één klik op de knop heb je het cadeau in huis.” De maandag voor Sinterklaas, dit jaar maandag 28 november, tevens ‘Cyber Monday’, is traditioneel de dag waarop de meeste online aankopen worden gedaan in de aanloop naar Sinterklaas.

Vroege Sint

Omdat 5 december dit jaar op maandag valt, vieren veel Nederlanders pakjesavond in het weekend daarvoor. Vooral de zaterdagavond is populair. Uit de gegevens van Lootjestrekken.nl blijkt zelfs dat pakjesavond dit jaar meer dan twee keer zo vaak wordt gevierd op 3 december dan op 5 december. Hoe digitaal en modern de Sint tegenwoordig ook mag zijn, het blijft een echt familiefeest. Ruim 40% van de respondenten viert Sinterklaas met de hele familie, inclusief opa, oma, ooms en tantes. 25% Van hen maakt daarbij een surprise en 40% maakt een gedicht.

Lootjes trekken via WhatsApp

Dat de Sint steeds digitaler wordt, blijkt ook uit het succes van lootjes trekken via WhatsApp. Deze mogelijkheid biedt Lootjestrekken.nl dit jaar voor het eerst. Op dit moment hebben al ruim 100.000 Nederlanders gebruik gemaakt van lootjes trekken via WhatsApp.

Over Lootjestrekken.nl

Lootjestrekken.nl biedt al 16 jaar consumenten de mogelijkheid om gratis online lootjes te trekken. De lootjes voor Sinterklaas of Kerst kunnen getrokken worden zonder bij elkaar te komen. Via Lootjestrekken.nl kunnen verlanglijstjes worden uitgewisseld en als onderdeel van de voorpret kunnen anoniem vragen worden gesteld. Lootjestrekken.nl kiest elk jaar een goed doel waaraan een vrijwillige bijdrage kan worden gedaan. Dit jaar is de Bart de Graaff Foundation het goede doel.