Meer plantenbakken en zitelementen


Meer plantenbakken en zitelementenWeerter binnenstad nog mooierIn de Weerter binnenstad zijn extra plantenbakken geplaatst en zijn de zitelementen comfortabeler gemaakt. Daarmee wordt de sfeer in het centrum versterkt en de uitstraling en aantrekkelijkheid verbeterd. Dit maakt het voor bezoekers van de binnenstad nog aangenamer er te verblijven.Deze aankleding van het centrum is een coproductie van BIZ-Vastgoed en de gemeente Weert. De kosten worden door beide gedragen.
Groen en bloemen staan in de binnenstad synoniem aan sfeer, gezelligheid en vormen voor de bezoekers een visitekaartje om te vertoeven in de binnenstad. Iets waar gemeente Weert op investeert en waar de stad en met name ondernemers de vruchten van plukken.
De plantbakken zien er nu nog wat kaal uit, maar gaan vanaf het prille voorjaar een bloemenpracht leveren. In de plantbakken zijn bloembollen, rijkelijk bloeiende vaste planten aangebracht. In de grote plantbakken (zie foto) zijn sierappeltjes geplant. Deze grote struiken hebben nu sierlijke vruchten, in het voorjaar komen deze struiken volledig in bloei te staan en geven in het najaar een mooie herfstverkleuring. Kortom het hele jaar kunnen we genieten van meer groen op de pleinen en straten.
Naast beplanting is geïnvesteerd in het zitmeubilair. De kille stenen zitbanken krijgen een houten bekleding en een rugleuning. Een verzoek dat het Platform Gehandicapten Weert al ruime tijd bij de gemeente kenbaar heeft gemaakt. Daarmee worden ze comfortabeler, praktischer en ook bruikbaar voor ouderen.Geplaatst: 29-11-2016