Humanitaire situatie verslechtert in Oost-Aleppo - OxfamNovib

Humanitaire situatie verslechtert in Oost-Aleppo

In Oost-Aleppo staat de winter voor de deur. De meer dan 250.000 inwoners die al bijna 4 maanden vastzitten in dit deel van Aleppo zien de toestand met de dag verslechteren: er is nog maar beperkt voedsel, alle brandstof is verbruikt en de medische voorraden zijn nagenoeg op.

Daarvoor waarschuwen Oxfam Novib, de Syrian American Medical Society ( SAMS ) en de Big Heart Foundation vandaag. Volgens de Syrian American Medical Society zijn er nog maar 29 doktoren in dit deel van de stad, en kunnen kinderen niet meer gevaccineerd worden. Daar komt nu ook de hervatting van de Syrische en Russische luchtaanvallen nog bij.

Nieuwe generator

Oxfam zorgt er op dit moment voor dat alle inwoners van Aleppo, inclusief het belegerde oostelijke deel van de stad, toegang hebben tot water door de installatie van een nieuwe generator. Dit is de 2de generator die Oxfam hier plaatst. De generatoren worden gebruikt als de normale elektriciteitstoevoer van de waterinstallatie in het stadsdeel wegvalt.  Internationale hulpkonvooien kunnen Oost-Aleppo echter niet in, en noodzakelijke reparaties aan het waternetwerk blijven uit.

Rampspoed

“Iedere keer als je denkt dat niet erger kan, worden de inwoners van Oost-Aleppo weer opnieuw getroffen door rampspoed. Het is van cruciaal belang dat het vechten, de luchtaanvallen en de bombardementen stoppen, en dat de bezetting van Oost-Aleppo wordt opgeheven, zodat hulp geboden kan worden en mensen veilig de stad kunnen verlaten,” aldus Evelien van Roemburg, beleidsadviseur bij Oxfam Novib op Syrië.

Zie voor meer informatie het persbericht.  Evelien van Roemburg, beleidsadviseur bij Oxfam Novib op Syrië is beschikbaar voor interviews.

BronOxfam Novib, 17 november 2016